Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό

 

   

     Πλήθος πιστών από τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές προσήλθε το εσπέρας του Σαββάτου 5 Μαΐου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού επί τη μνήμη της  Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

    Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο, Αρχιμ. π. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, και πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

    Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επεσήμανε, την  άμεση σχέση αλλά και το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν κατά την περίοδο αυτήν του Πεντηκοσταρίου, οι εορτές της Μεσοπεντηκοστής, της Σαμαρείτιδος, του Τυφλού και του Παραλύτου τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το ύδωρ στην ζωή μας.  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε  στο βιβλίο της Γενέσεως  που μας περιγράφει ότι το Άγιο Πνεύμα επεριφέρετο επάνω της αβύσσου από όπου και προήλθε η ζωή». Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «με το Ιερό Βάπτισμα στο αγιασμένο νερό της κολυμβήθρας ο Κύριος μας δίνει την ζωή την αναγέννηση και την Σωτηρία».

     Προ του «δι΄ευχών», ο Σεβασμιώτος Ποιμενάρχης μας, χαιρέτησε την παρουσία του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Ι. Σταυριανουδάκη, πολιτευτών, αλλά κυρίως των ευλαβών προσκυνητών. Αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία της Κλεισούρας, για την οποία έκανε την εισήγηση για την αγιοκατάταξη της και τοποθετήθηκε στο μέσο του ναού απότμημα Ιερού Λειψάνου προς προσκύνηση.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images