Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Η ιερά μνήμη της ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τιμήθηκε κατά το διήμερο 25-26 Ιουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής μας.

Επίκεντρο του εορτασμού, ήταν η ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο, κάτωθεν του κυρίως ναού, αφιερωμένο στην μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

Αφ εσπέρας, παραμονή της εορτής, ετελέσθει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 26η Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο παρεκκλήσιο.

Τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης και οι συνεφημέριοι του στην ενορία.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ αμέσως μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος με θερμά λόγια στο πρόσωπο της ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Προέτρεψε δε τους πιστούς να παρακαλούνε γονυκλινώς, ικετευτικώς και εκ βάθους καρδίας την εορτάζουσα σήμερα αγία ένδοξο Οσιοπαρθενομάρτυρα του Χριστού Παρασκευή, να κρατά πάντοτε τους πνευματικούς οφθαλμούς μας, «της ψυχής τα όμματα» ορθάνοικτα ώστε να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στη ζωη μας, από την πανουργία του διαβόλου.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών που χάθηκαν στην καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

Κατά την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων παρέστη πλήθος πιστών για να τιμήσει την λαοφιλή Αγία και να δεηθεί τις πρεσβείες της.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images