Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

     Πλήθος ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, προσήλθε το εσπέρας της 5ης του Μηνός Αυγούστου, στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνα, για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού και να δοξάσει τον μεταμορφωθέντα Κύριό μας Ιησού Χριστό.

     Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβαστός ποιμενάρχης μας, κ.κ. Δανιήλ. 

     Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος και οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, πλαισίωναν τον Σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ. κ. Δανιήλ ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο μετά την ανάγνωση των Προφητειών.

    Ο Σεβαστός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ μετά την απόλυση ευχήθηκε σε όλους, να μας αξιώσῃ ο Μεταμορφωθέντας Κύριος μας, δια την προστασία και σπέπη της Πανάγνου Θεομήτορος, να διέλθουμε εν ειρήνῃ και μετανοίᾳ, την νήστιμον και κατανυκτικήν περίοδον του Δεκαπενταυγούστου και να εορτάσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού.

   Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των υπολοίπων Ιερών Ακολουθιών της πανηγύρεως, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο κυριώνυμο ημέρα της εορτής. Το πρωί με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την καθιερωμένη Λιτάνευση της Εικόνας.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images