Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

    Με την επιβαλλόμενη ιερή κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα διεξήχθη ο εορτασμός της κορυφαίας εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής.

     Κατά το πρόγραμμα ετελέσθησαν οι προβλεπόμενες λατρευτικές Συνάξεις των πιστών. Την παραμονή της εορτής ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας .Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το εσπέρας μεθέορτος Εσπερινός ,Λιτάνευση της  ιεράς εικόνος της Θεομήτορος στις οδούς της Ενορίας και εν συνεχεία η Ακολουθία του Επιταφίου με τα εγκώμια και η ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

     Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.Δανιήλ,πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας .Στον Μεθέορτο  Εσπερινό πρόεστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς  μας ,στην Λιτάνευση της ιεράς εικόνος  προέστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ.Αναστάσιος Τασόπουλος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και στην Ακολουθία του Επιταφίου με τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο προέστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ.Καλλίνικος Νικολάου με την συμμετοχή κληρικών από όλες τις ενορίες της μητροπολιτική μας περιφερείας.

     Πλήθος ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών προσήλθαν στην εορτή για να αποδώσουν τα ιερώτατα της ψυχής τους συναισθήματα, τον σεβασμό,την τιμή και την ευγνωμοσύνη τους στην Αειπάρθενο Θεοτόκο, την Κεχαριτωμένη και Ευλογημένη, Παμμακάριστη Μητέρα του Κυρίου μας.

     Με την φροντίδα και την επιμέλεια του Προισταμένου του Ιερού Ναού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Νικοδήμου Δάγλα,των εφημερίων,του εκκλησιαστικού συμβουλίου,καθώς και των λοιπών στελεχών που μετέχουν στη ζωή και το έργο της ενορίας,η Ιερά Πανήγυρις της Θεομήτορος διεξήχθη με επιτυχία και λαμπρότητα.

Φωτογραφίες από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό

 

Φωτογραφίες από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Φωτογραφίες από Λιτάνευση της  ιεράς εικόνος της Θεομήτορος στις οδούς της Ενορίας

Φωτογραφίες από την Ακολουθία του Επιταφίου μετ εγκωμίων στην Υπεραγία Θεοτόκο

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images