Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης

 

     H πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, η Γέννηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε με  ιδιαίτερη  μεγαλοπρέπεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο του  Γενεσίου της Θεοτόκου «Παντανάσσης» στο Στρατόπεδο Παπάγου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.).

       Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξείχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση της Αποστολικής και Ευαγγελικής περικοπής.

       Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσήλθαν με ευλάβεια  για να τιμήσουν  το Γενέθλιο της Υπεραγίας Δεσποίνης ηµών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας ο  Υποστράτηγος κ. Μηνάς Παπαδάκης,  Διευθυντής  του Ε΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, ο  Υποστράτηγος, κ. Λεωνίδας Κακαβάς, Διευθυντής του Β΄ Κλάδου του ΓΕΣ, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων καθώς και πλήθος κόσμου.

     Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Πάνδημος Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος εντός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.  Στην είσοδο του υπουργείου αναπέμφθει δέηση και ακολούθως η λιτανευτική πομπή επέστρεψε στον Ναό.

      Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ στη σύντομη προσλαλιά του, μετέφερε  τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και όλης της Ιεραρχίας στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images