Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

 

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, υπό τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και την καθοδήγηση του προϊσταμένου του ναού π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

   Το εσπέρας της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου, οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί που είχαν κατακλύσει τον ναό του Αγίου Δημητρίου είχαν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή πνευματική ευκαιρία. Εις το τέλος του Ιερού Ευχελαίου,  λιτανεύτικε εντός του Ναού τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου,το οποίο φυλάσεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλη μας. Το Ιερό Λείψανο το οποίο εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, τοποθετήθηκε επί ευπρεπισμένου δισκαρίου και θα φιλοξενείται στον ιερό ναό μαζί με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, από τον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό,  Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου έως τις 29 Οκτωβρίου.

   Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πνευματική ομιλία υπό του π. Καλλινίκου. Ο ομιλητής με λόγο μεστό και ουσιαστικό, αναφέρθηκε εις τα στοιχεία της ταυτότητος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

    Ο ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ, για τούς φιλακόλουθους ευσεβείς πιστούς  που  με αμείωτους ρυθμούς σπεύδουν να προσκυνήσουν  την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες αλλά και στις πνευματικές ομιλίες που πραγματοποιούνται καθημερινά στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images