Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην Μύκονο για τον Άγιο Αρτέμιο

     Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ατζαμόγλου, της Αντιδημάρχου κας Ειρήνης Γρυπάρη, του εκπροσώπου στρατού των εκπροσώπων του Λιμεναρχείου,της Αεροπορικής Βάσης, του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων πιστών.

     Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οφειλόμενη προς τους Αγίους τιμή, πρώτον διότι αποτελούν έμψυχα Ευαγγέλια, καθώς με τη ζωή τους κηρύττουν στους ανθρώπους το λόγο του Θεού, δεύτερον διότι εμπνέουν και καθοδηγούν τους πιστούς στην πνευματική ζωή, κατά τον Παύλειο λόγο «τοσούτον έχοντες περικείμενον νέφος μαρτύρων, όγκον αποθέμενοι πάντα και την ευπερίστατον αμαρτίαν, δι υπομονής τρέχωμεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν» (Εβρ. ιβ, 12), και τρίτον, διότι οι Άγιοι προσεύχονται στον Ουρανό για τους ανθρώπους, κατά το όραμα του Ευαγγελιστού Ιωάννου,ο οποίος είδε «υποκάτω του Θυσιαστηρίου τας ψυχάς των εσφαγμένων διά τον λόγον του Θεού» (Αποκ. 6,12) να προσεύχονται υπέρ των πιστών, γεγονός το οποίο υποδηλώνει και η τοποθέτηση μαρτυρικών λειψάνων κάτωθι της Αγίας Τραπέζης, επί της οποίας τελείται η Θεία Λειτουργία.

     Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, ο οποίος το πρωί επεσκέφθη και ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή Τουρλιανής, υπεδέχθη με λόγους σεβασμού και αγάπης ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός.

      Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χοροστάτησε κατά τον εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, τον οποίο ιδιαιτέρως οι Μυκόνιοι ευλαβούνται, με την παρουσία πολλών πιστών και των εν αρχή όντων της Μυκόνου, οι οποίοι προσήλθαν μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.

      Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, εξ αφορμής του αφθίτου σώματος του Αγίου Γερασίμου, ανεφέρθη στον χριοστιανοπρεπή τρόπο της ταφής των κεκοιμημένων, κατ’ αντιδιαστολή προς την προσβάλλουσα την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου σώματος καύση των νεκρών.

      Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη προς όλους παραδοσιακή δοχή από παρακείμενο εστιατόριο, επί τη λήξει της εφετινής τουριστικής περιόδου.

      Αύριο το πρωί, θα τελεσθεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.

    Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, θα τελεσθεί διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β΄, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και Πρωθιεραρχικό Μνημόσυνο του φερωνύμου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, επί τη συμπληρώσει δεκαετίας από της κοιμήσεώς του.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images