Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κατανυκτική Αγρυπνία στον Αγ. Δημήτριο Νέας Ελβετίας

     Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, τελέσθηκε Αγρυπνία επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Γερασίμου, Αρτεμίου και Ματρώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου μας π. Μακαρίου Παναγοπούλου, Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας.

       Στην σύντομη, αλλά μεστή μηνυμάτων ομιλία του ο π. Μακάριος, αναφέρθηκε  στην ασυναγώνιστη μεσιτεία και προπάντων τη γλυκύτατη παρηγορία που προσφέρει η Μητέρα του Θεού, η Παναγία μας.

       Έψαλε βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη.

      Ευχαριστώντας o προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, τον π. Μακάριο ανάφερε τα εξής: «Περατωθείσης με την χάρη του Θεού και της Παναγίας της Γιάτρισσας της κατανυκτικής Αγρυπνίας μας, οφείλουμε να εκφράσουμε προσωπικώς και εκ μέρους όλων στον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας π. Μακάριο τις θερμές ευχαριστίες μας για την τέλεση αυτής, απευθύνοντας και καταθέτοντας την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για την αποψινή παρουσία του στην τέλεση της.

    Ο αγαπητός σε όλους μας π. Μακάριος διακονεί με απαράμιλλο ζήλο και σθεναρά σε πολλούς ιεραποστολκούς τομείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας δείχνοντας με το έργο του την δυναμικότητα και την ικανότητα του χειρισμού σε ότι του ζητείτε να διακονήσει.

      Του ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να τον ενισχύει στο πολυσχιδές έργο του και την διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη μας.

    Σας ευχόμαστε άγιε Ιεροκήρυκα η χάρη της Παναγίας της Γιάτρισσας και ο Άγιος Δημήτριος το κοσμικόν όνομα του οποίου φέρετε να σας ενισχύουν και να σας χαριτώνουν στους πνευματικούς αγώνες σας και στην αξιοζήλευτη διακονία σας για πολλά έτη».

     Αύριο Σάββατο 20 Οκτωβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ο Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου ο πολυχαρισματικός». Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντίπας Νικηταράς, Πρηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου. Ο π. Αντίπας κατά την έλευσή του θα κομίσει στο ναό ιερό Λείψανο του Αγίου Αμφιλοχίου το οποίο θα τεθεί προς ασπασμό από τους πιστούς.

     Ο ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ, όπου με αμείωτους ρυθμούς πλήθος πιστών σπεύδει να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου αλλά και να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες και πνευματικές ομιλίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images