Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»

  

     Μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου πραγματοποιούνται για  ένατη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις  με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματέας Ά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατέπληξε το ακροατήριο, αναπτύσσοντας  το θέμα «Η ελευθερία του Μάρτυρα». Επί 35’ ο π. Φιλόθεος καθήλωσε τους πάντες, μιλώντας από στήθους   και ομολογουμένως ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

     Τον ομιλητή καλωσόρισε και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες για την παρουσία του στην εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου  ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του Ιερού.

     Νωρίτερα τελέστηκε  ο Εσπερινός και η  Παράκληση  στην Παναγία την Γιάτρισσα, η Ιερά Εικόνα της  οποίας τίθεται προς προσκύνηση στον ναό μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και  του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου.

    Αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 25η Οκτωβρίου, θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός,  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτών  Σύρου κ . Δωροθέου και του Σεβασμιώτατουτ Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images