Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

     Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο ιερό ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

    Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ . Δωρόθεος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

      Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, επικεντρώνοντας την ομιλία του στα χαρίσματα  του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στον  Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό.

     Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μαςς κ. Δανιήλ προσέφωνησε τους δύο προσκεκλημένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εκκλησιαστικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου εκφράζοντας  την χαρά του για την παρουσία τους που ενίσχυσε τον ευσεβή και φιλόχρηστο λαό της ενορίας.

      Το απόγευμα και ώρα 5:30 μ.μ.  θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, με το πέρας του οποίου θα ακολουθήσει η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της  Παναγίας  της Γιάτρισσας, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό,  Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου και τίθεται προς προσκύνηση στον ναό μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και  του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images