Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

Το εσπέρας της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, μετέβει εις την Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), όπου και χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τη μνήμη των Προστατών της σχολής, Αγίων, ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, μαζί με τον Στρατιωτικό Ιερέα, Πατήρ Δημήτριο Τζιαχρή και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεώς π. Φιλόθεο, πλαισίωναν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και ευχήθηκε στους σπουδαστές να έχουν πλουσία την Χάρη του Θεού ώστε να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματα και επιτυχία σε κάθε αγαθό και ευλογημένο σκοπό της ζωής τους.

Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία έφεραν στα χέρια τους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, με την συνοδεία τιμητικού αγήματος και της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας εντός του στρατοπέδου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε η Πλοίαρχο (ΥΝ) Μαρία Ψαροπούλου ΠΝ, Διοικητής ΣΑΝ, αξιωματικοί, σπουδαστές της Σχολής καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά την απόλυση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ διένειμε τον άρτο, προσφέροντας παράλληλα ως ευλογία την Καινή Διαθήκη.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images