Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

 

     Ιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, επί τη μνήμη της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

     Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως, του Προϊσταμένου του ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Λιόλιου, των Εφημερίων του ναού και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

      Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό κέρδος που αποκομίζουμε από τις θλίψης όταν τις διαχειριστούμε με πίστη, με ξάγρυπνο λογισμό, με προσευχή και κύριος με καρτερικότητα και υπομονή.

       Να επισημάνουμε πως από χθες το απόγευμα στον ναό τίθεται προς προσκύνηση η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μακρυμάλλης, Ψαχνών, Ευβοίας και θα παραμείνει στον ναό έως την Τρίτη 6 Νοεμβρίου προς πνευματική οικοδομή των πιστών.

      Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό που θα τελεστεί στις 5:30 μ.μ., θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images