Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

TΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΝΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 

     Στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα,  Ιερούργησε την Κυριακή Ε’ Λουκά ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ.

      Στην κήρυγμα του ο Σεβαμιώτατος, εξ’αφορμής της ακουσθήσας Ευαγγελικής περικοπής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, επεσήμανε τα όσα υπάρχουν και συμβαίνουν, μετά την έξοδό μας εκ του βίου αυτού, καθώς το γεγονός του θανάτου είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σε όλους.

       Συγκεκριμένα ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ, υπογράμμισε ότι μετά τον θάνατο δεν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση των ανθρώπων, αυτή, η οποία υπήρχε προ του θανάτου τους εδώ στη Γη. Διαμορφώνεται αλλιώς η κατάσταση τον ψυχών μετά τον θάνατο και ο πλούσιος δεν συνεχίζει να είναι πλούσιος και να ευτυχεί, ούτε ο φτωχός και ασθενής να είναι ασθενείς και να ταλαιπωρείται. Οι καταστάσεις ανατρέπονται, ώστε να δυστυχεί και να ταλαιπωρείται ο πλούσιος και να ευδαιμονεί ο φτωχός και ασθενής.

       Εν συνεχεία του λόγου ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στη μετά θάνατον ζωή κάνοντας λόγο για την κόλαση και τον Παράδεισο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει και χλευάζουν λέγοντας πως η κόλαση και ο Παράδεισος είναι εδώ στη γη, τόνισε πως η κόλαση και ο Παράδεισος ακολουθεί και έρχεται ακριβώς μετά τον θάνατο.

        Προσέθεσε δε πως η ψυχή του ανθρώπου, μετά τον δια του θανάτου διαχωρισμό της από το νεκρό σώμα, διατηρεί την αυτοσυνειδησία της.

        Καταλήγοντας την ομιλία ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να προσέχουν τι λέει το Ευαγγέλιο, καθώς με τα ιερά του λόγια είναι η πυξίδα που μας βοηθά να μη χάσουμε το δρόμο μας στην πνευματική πορεία.

       Να επισημάνουμε πως από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου το απόγευμα στον ναό τίθεται προς προσκύνηση η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μακρυμάλλης, Ψαχνών, Ευβοίας και θα παραμείνει στον ναό έως την Τρίτη 6 Νοεμβρίου προς πνευματική οικοδομή των πιστών.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images