Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον ναό ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβ. Ποιμενάχρη μας κ. Δανιήλ ευχαρίστησε θερμότατα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την λίαν τιμητική τους παρουσία και τους εμπνευσμένους λόγους. Ευχήθηκε δε προς όλους τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει στον Χριστό υπέρ όλων.

No images availabe

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images