Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

Μεγάλα τὰ τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως, οἱ ἅγιοι τρεῖς παῖδες ἠγάλλοντο· καὶ ὁ Προφήτης Δανιήλ, λεόντωv ποιμήv, ὡς προβάτων ἐδείκνυτο. Ταῖς αὐτῶν ἰκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς.

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θεία λειτουργία, προίστατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωρόθεου, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ . Τιμοθέου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του εορτάζοντος Αρχιερέως, Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς με πλούσια θεολογικά μηνύματα, στο Πρόσωπο του σήμερα τιμωμένου Προφήτου Δανιήλ, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων έτη πολλά για πολύκαρπο και καλλίκαρπο ποιμαντορία.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως και εκτός αυτής, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών και μέγα πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, με συγκίνηση ευχαρίστησε προσωπικά τους Σεβ. Ιεράρχες που τον τίμησαν με την παρουσία τους και τον λαό του Θεού, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την προσευχή του. Κατά τη στιγμή της διανομής του αντιδώρου εδέχθει τις ευχές απάντων των παρευρισκομένων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ένας εκ των σοφότερων Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, είναι μία ισχυρά δύναμη αντίστασης στην παραβίαση των Ιερών Κανόνων, αλλά συγχρόνως και ένας αγαθός συνομιλητής κάθε ανθρώπου καλής θέλησης. Με αγιογραφική και πατερική τεκμηρίωση έχει λόγο και αντίλογο και στην στιβαρή παιδεία του μπορεί να στηρίξει η Εκκλησία τον προς τους εκτός και εντός αυτής, λόγο της.

Με παρουσία που μπορεί να δώσει την αίσθηση ενός προφήτη των ημερών μας, πορεύεται ποιμαίνων διοικών και φιλανθρώπως υπάρχων παρά την κατά Καισαριανή Βύρωνα και Υμηττό Εκκλησία. Εις πολλά έτη Δέσποτα.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images