Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 

εικόνα Viber 2019 05 27 13 48 09

Το εσπέρας της Κυριακής 26ης του Μηνός Μαΐου, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα πραγματοποιήθηκε με την δέουσα ευλάβεια η πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλομάρτυς και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής.

Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα, τα εξαπτέρυγα και την εικόνα της Αναστάσεως, κοπέλες και κορίτσια του κατηχητικού περιστοιχίζουσες την Εικόνα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος και ο  φιλάγιος και φιλέορτος λαός.

Κατά την απόλυση πολύχρωμα πυροτέχνηματα έλαμψαν στον ουρανό άνωθεν του ιερού ναού ωσάν να ήτο ημέρα! Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μετέφερε στους πιστούς τις Αναστάσιμες ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια πρεσβειών της Αγίας Φωτεινής να ευλογεί και να αγιάζει όλους.

Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης ευχαρίστησε τον π. Καλλίνικο, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images