Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

εικόνα Viber 2019 06 17 14 40 59

 

Την Δευτέρα 17η Ιουνίου, όπου  προβάλλει και τιμά η Εκκλησία μας το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα,  εις τον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος, ετελέσθει λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και  Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στον  Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και λαός,  λιτάνευσε την εικόνα της Αγίας Τριάδος  δια των όδών Αγίας Σοφίας, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Παναγή Τσαλδάρη, Κύπρου, Αγίας Σοφίας, Κωνσταντιλιέρη και Υμηττού.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής.

Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, κοπέλες και κορίτσια του κατηχητικού περιστοιχίζουσες την Εικόνα της Αγίας Τριάδος  και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος και ο  φιλάγιος και φιλέορτος λαός.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα όπου θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν στον προαύλιο χώρο του Ναού παραδοσιακοί χοροί με την συμμετοχή χορευτικών ομάδων.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images