Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου

 

Με κατάνυξη, όπως άρμοζε γιόρτασε σήμερα τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο η πόλη της Αμαλιάδας.  

Ο εορτασμός του Πολιούχου της πόλης τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, ξεκινώντας νωρίς το πρωί με την Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού και του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομου.

Η σημερινή ημέρα είναι και αργία για την πόλη της Αμαλιάδας.

H συμμετοχή του κόσμου στους εορτασμούς του πολιούχου της Αμαλιάδας ήταν πολύ μεγάλη, καθώς εκατοντάδες πιστοί συνέρεαν  από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό και προσκυνούσαν την ιερή εικόνα του Αγίου Αθανασίου.   Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμο, αλλά  και όλοι οι φορείς της πόλης, του δήμου και της Περιφέρειας, ενώ με το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης, με διαδρομή από τις οδούς Διαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας- Καποδιστρίου με κατάληξη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

 Αμέσως μετά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στο χώρο του φουαγιέ. και συνέχισαν με την επιμνημόσυνη Δέηση στην Ι.Μ. Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Αθανασίου.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images