Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΤΙΜΟΘΕΟ

Πολυαρχιερατικός εσπερινός, επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου, Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Τιμοθέου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα, το εσπέρας της 21ης Ιανουαρίου. Τα Σεπτά του ονομαστήρια άγει την ημέρα ταύτη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κ.κ Τιμόθεος.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος συνχοροστατούντων του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη  κ. Δανιήλ, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών,  Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα,  Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργού, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, καθώς επίσης και του επιχώριου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους Αρχιερείς για την φιλάδελφη παρουσία τους στην εορτή, καθώς και όλους όσους προσήλθαν σε αυτή για να τιμήσουν πρωτίστως τον Απόστολο Τιμόθεο αλλά και να ευχηθούν στον ίδιο για τα ονομαστήρια του.

Ακολούθως το θείο λόγο κήρυξε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο του σήμερα τιμωμένου Αποστόλου, ενώ καταλήγοντας απηύθυνε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, θερμούς λόγους αγάπης και εγκάρδιες ευχές.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images