Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα υποδέχθηκε ο Υμηττός

 

Εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, ευσεβείς άρχοντες και φιλάγιος λαός με προεστώτα τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος,  το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου, στον περίλαμπρο  Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Κατά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο εκόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, αναπεύθηκε ευχαριστήριος δέησις εις τα προπύλαια του Ναού και ακολούθως το χαριτόβρυτο και θεοφόρο ιερό λείψανο, τοποθετήθηκε εντός του ναού σε ευπρεπισμένο χώρο προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ  ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς του Αγίου Λειψάνου και εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την μεγίστη ευλογία της ελεύσεως του ιερού Λειψάνου στην ενορία της Αγίας Φωτεινής καθώς γίνεται πηγή δυνάμεως για όλους μας.

Η έλευση του Ιερού Λειψάνου της θαυματουργού Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, εντάσσεται στο πλαίσιο της πανηγύρεως στις 23 και 26 Φεβρουαρίου του Αγίου Πολυάρπου Επισκόπου Σμύρνης και της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και θα παραμείνει προς προσκύνηση , εις τον Ιερό Ναό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, έως την Τετάρτη 27η Φεβρουαρίου όπου στις 12:00μ.μ. θα λιτανευτεί πέριξ του Ιερού Ναού και θα αναχωρίσει για το νησί της Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια του ιερού προσκυνήματος ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση στον Άγιο και άλλες Ιερές Ακολουθίες και ενδιαφέρουσες Ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images