Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΛΑΜΠΡΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

 

 Την Κυριακή του Ασώτου, 24 Φεβρουαρίου, εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, τελέστηκε πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της φιλοξενίας του ιερού λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συνιεργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

Tους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της  Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο Iεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ.  π. Καλλίνικος Νικολάου, ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, οι συνεφημέριοι του και οι Διάκονοι της Μητροπόλεώς.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αναλύοντας  βαθιές θεολογικές  αλήθειες και έννοιες της Ευαγγελικής περικοπής  του «Ασώτου», επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ελευθερία την οποία ο πατέρας δίνει στα  παιδιά του.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ,  προσφώνησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, εκφράζοντας την χαρά και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την μεγίστη ευλογία της ελεύσεως του ιερού Λειψάνου στην ενορία της Αγίας Φωτεινής καθώς γίνεται πηγή δυνάμεως για όλους μας.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5:30μ.μ.  ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Καθηγούμενος και Γέροντας του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Τρικόρφου Φωκίδος  θα  ομιλήση με θέμα «Ο Φαρισαίος, ο αδελφός του Ασώτου και οι  κολασμένοι!».

Το ιερό Λείψανο  της θαυματουργού Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού,  έως την Τετάρτη 27η Φεβρουαρίου  όπου στις 12:00μ.μ. θα λιτανευτεί πέριξ του Ιερού Ναού και  θα αναχωρίσει για το νησί της Κέρκυρας.

 

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images