Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

 

esperinos samaritidos kaisarianis11

 

Tο εσπέρας του Σαββάτου 25 Μαΐου, εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, προσήλθαν για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, ευσεβείς ενορίτες και προσκυνητές.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος και οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. Μακάριος Παναγόπουλος.

Ομιλώντας επικαίρως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ και απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, προέτρεψε τους πιστούς να συλλογιστούν τα όσα ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καθημερινά μας διδάσκουν. Όλα όσα μας προσφέρονται για τη Σωτηρία του πνεύματος και της ψυχής.

Παραθέτοντας την ιστορία της Σαμαρείτιδος κάλεσε τους πιστούς να τη συνδέσουν με εκείνη των πρωτόπλαστων και με την πτώση αυτών από τον Παράδεισο. «Όπως ο Κύριος περίμενε στο φρέαρ του Ιακώβ την Σαμαρείτιδα, είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, έτσι και ο διάβολος περίμενε την Εύα ως άλλος όφις επάνω σε ένα δέντρο».

Στη συνέχεια του λόγου του, ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ προέτρεψε τους πιστούς να αναλογιστούν τις συνέπειες τις οποίες ενδεχομένως να υποστεί εκείνος που θα παραβεί το θέλημα και τις εντολές του Κυρίου Ιησού ημών και ευχήθηκε όπως και η Σαμαρείτιδα αναγνώρισε το Μεσσία, να τον αναγνωρίζουμε και να τον ακολουθούμε και εμείς.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή το πρωί με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτάνευση της Εικόνας.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images