Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023

IMG 0998

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 36 - Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ

ΤΗΛ.: 210 7660943

 

Βύρωνας 10 Νοεμβρίου  2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με σεβασμό και πόνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα μας αλλά και όλος ο πλανήτης, επιθυμούμε έχοντας πάντοτε αίσθημα συμπόνοιας και αδελφοσύνης -αφού όλοι μαζί το βιώνουμε- να βεβαιώσουμε τους απανταχού πιστούς ότι η  Κυρία μας Θεοτόκος, εξακολουθεί παρηγορητικά να συμπαρίσταται σε μας , τα παιδιά της, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

    Αυτό προκύπτει φυσικά, από την αμείωτη και συνεχόμενη δακρυρροή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορητρίας η οποία ως Προστάτιδα εισήλθε στην Ενορία μας το 2013 και επτά (7) έτη μετά, την ημέρα της εορτής της, στις 08 Σεπτεμβρίου 2020 μας απέδειξε με θαυμαστό τρόπο ότι είναι εδώ για να μας συμπαραστέκεται στις δυσκολίες, να μας παρηγορεί στις λύπες και να μας προσκαλεί να αποθέσουμε τα βάρη μας στην πολυπόθητη μητρική αγκαλιά της.

    Καθημερινά πλέον, τελείται η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας μας, πρωί και απόγευμα, όπου μνημονεύονται τα ονόματα των πιστώς προσκυνούντων  τη Χάρη της.

     Αυτό θα συνεχιστεί  ακόμα και τώρα που όλες οι Ακολουθίες τελούνται των θυρών κεκλεισμένων. Διότι τώρα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη της εναπόθεσης του βάρους μας στην Μητέρα του Κυρίου μας αλλά και Μητέρας σύμπαντος του κόσμου. Αυτή εξακολουθεί να δακρύζει πριν από εμάς για εμάς. Σημειώνεται δε ότι, ο  Ι. Ναός παραμένει ανοικτός από 09:30 έως 17:30 καθημερινά, για όποιον επιθυμεί να προσέλθει  .

    Λόγω λοιπόν των τελευταίων μέτρων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απεφάσισε να μεταδίδονται οι  Ι. Παρακλήσεις μέσω διαδικτύου και συγκριμένα μέσω της σελίδας του Ι.Ναού στο facebook ( https://www.facebook.com/in.agiosdimitrios ), ώστε να μπορεί ο πιστός να συμμετέχει έστω και εξ αποστάσεως στην  Ακολουθία . Να αναφερθεί εδώ ότι, στην είσοδο του Ι. Ναού διατίθεται ο Παρακλητικός Κανόνας εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε για τις ώρες ιδιωτικής προσευχής σας.

    Ευχόμαστε, σύντομα ο Κύριος Ιησούς Χριστός, να μας λυτρώσει από την περιπέτεια αυτή και δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας και Δακρυρροούσης να συναντηθούμε όλοι εδώ για να Tην υμνήσουμε με ένα στόμα και με μία καρδιά.  Αμήν.

κ τοῦ ‘Ιεροῦ Ναοῦ

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images