Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Ιούλιος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 3 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ    Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στους αγίους πρωτοκορυφαίους αποστόλους Πέτρο και Παύλο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου ιεροκήρυκος της ιεράς μητροπόλεώς μας και ακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς εικόνος στις οδούς της Ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.      Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και εκτός αυτής, οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, πολλοί ενορίτες αλλά και ευλαβείς προσκυνητές από τις γύρω περιοχές.     Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Καραούλης, οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλα τα στελέχη της Ενορίας, εργάστηκαν φιλότιμα για τη διοργάνωση και επιτυχία της Ιερά... διαβάστε περισσότερα..

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Καρέα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη... και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτηρίου Τερζούδη, για τους πεσόντες Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998. Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Βέργο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα Βύρωνος, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και ο Δήμαρ... διαβάστε περισσότερα..

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ιερά μνήμη της ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τιμήθηκε κατά το διήμερο 25-26 Ιουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής μας. Επίκεντρο του εορτασμού, ήταν η ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο, κάτωθεν του κυρίως ναού, αφιερωμένο στην μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου. Αφ εσπέρας, παραμονή της εορτής, ετελέσθει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 26η Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο παρεκκλήσιο. Τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χριστόδουλος... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 3 από 3

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images