Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Μάιος 2019

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 11 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ     ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΙΣΧΙΛΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΙΣΧΙΛΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ     Το Σάββατο της Διακαινησίμου 4 Μαΐου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ναούσης τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή των Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν το 1822 (197η επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλεως). Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Μετά το τέλος του Εσπερινού τελέστηκε όπως κάθε χρόνο μεγαλοπρεπή λιτανεία προς τον χώρο του μαρτυρίου (Κιόσκι) όπου τελέστηκε αρτοκλασία και ο Σεβ.Μητροπολίτης Πατρών  κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείο Λόγο.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΙΣΧΙΛΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ Η 197η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΙΣΧΙΛΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ Η 197η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ     Την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη 197η επετείω του Ολοκαυτώματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Ακολούθησε τρισάγιο στο «Χώρο Θυσίας-Στουμπάνου» και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη στον οποίο θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, ενώ η προγραμματισμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε λόγ... διαβάστε περισσότερα..

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ   Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Την εφετινή πανήγυρη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου και την εορτή του Σεβ. Ποιμενάρχου των Σερρών τίμησαν με την ευλογητή παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόσ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ       P ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ         ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ       ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ     ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ     Tο εσπέρας του Σαββάτου 25 Μαΐου, εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, προσήλθαν για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, ευσεβείς ενορίτες και προσκυνητές. Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος και οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. Μακάριος Παναγόπουλος. Ομιλώντας επικαίρως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ και απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, προέτρεψε τους πιστούς να συλλογιστούν τα όσα ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καθημερινά μας διδάσκουν. Όλα όσα μας προσφέρονται για τη Σωτηρία του πνεύματος και της ψυχής. Παραθέτοντας την ιστορία της Σαμαρείτιδος κάλεσε τους πιστούς να τη συνδέσουν με εκείνη των πρωτόπλαστων και με την πτ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ     Μέσα στο Αναστάσιμο και πανευφρόσυνο εορταστικό κλίμα της Πασχαλινής περιόδου που διανύουμε,  πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Κυριακή 25η Μαΐου, ο Ιερός Ναός  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αρχιμ. Νικόδημο Σιδέρη, μετά των συνεφημεριων του και  ιερείς όμορων ενοριών. Τους εορτίους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια συντελώντας τα μέγιστα στην πνευματική ανάταση των πιστών, με την γλυκιά τους μελωδία και αρμονία  ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού,  κ.  Γεροντάκης Γεώργιος και ο  Λαμπαδάριος κ. Παπαδάμου Γεώργιος. Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.  Δανιήλ, απευθυνόμενος προς το πο... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Το εσπέρας της Κυριακής 26ης του Μηνός Μαΐου, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα πραγματοποιήθηκε με την δέουσα ευλάβεια η πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλομάρτυς και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής. Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα, τα εξαπτέρυγα και την εικόνα της Αναστάσεως, κοπέλες και κορίτσια του κατηχητικού περιστοιχίζουσες την Εικόνα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος και ο  φιλάγιος και φιλέορτος λαός. ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 11 από 11

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images