Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Νοέμβριος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 11 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ         Εν μέσω χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, κλήρος και λαός, με προεστώτα τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε στα προπύλαια του ιερού ναού, του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.       Κατά την υποδοχή της τιμίας Κάρας του προστάτου των καρκινοπαθών Αγίου Παρθενίου, ανεπέμφθη ευχαριστήριος δέηση και τοποθετήθηκε στο μέσο του ιερού ναού για ασπασμό από τους πιστούς.     Η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μακρυμάλλης, Ψαχνών, Ευβοίας, το εσπέρας της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, θα παραμείνει στον ναό έως την Τρίτη 6 Νοεμβρίου προς πνευματική οικοδομή των πιστών. ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ        Ιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, επί τη μνήμη της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.      Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως, του Προϊσταμένου του ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Λιόλιου, των Εφημερίων του ναού και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.       Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό κέρδος που αποκομίζουμε από τις θλίψης όταν τις διαχειριστούμε με πίστη, με ξάγρυπνο λογισμό, με προσευχή και κύριος με καρτερικότητα και υπομονή.    ... διαβάστε περισσότερα..

Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Τα λείψανα των Αγίων ειναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου

Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Τα λείψανα των Αγίων ειναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου      Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, ετελέσθη  ο  αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου.      Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, η Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα,  ο ιερός κλήρος με προεστώτα τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας, οι ευσεβείς Άρχοντες και ο φιλάγιος λαός.      Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό, ο π. Κ... διαβάστε περισσότερα..

TΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΝΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

TΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΝΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ        Στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα,  Ιερούργησε την Κυριακή Ε’ Λουκά ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ.       Στην κήρυγμα του ο Σεβαμιώτατος, εξ’αφορμής της ακουσθήσας Ευαγγελικής περικοπής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, επεσήμανε τα όσα υπάρχουν και συμβαίνουν, μετά την έξοδό μας εκ του βίου αυτού, καθώς το γεγονός του θανάτου είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σε όλους.        Συγκεκριμένα ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ, υπογράμμισε ότι μετά τον θάνατο δεν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση των ανθρώπων, αυτή, η οποία υπήρχε προ του θανάτου τους εδώ στη Γη. Διαμορφώνεται αλλιώς η κατάσταση τον ψυχών μετά τον θάνατο και ο πλούσιος δεν συνεχίζει να είναι πλούσιος και να ευτυχεί, ούτε ο φτωχός και ασθενής να είναι ασθενείς και να ταλαιπ... διαβάστε περισσότερα..

Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας      Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας για τον Άγιο Νεκτάριο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και του εορτάζοντος επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.         Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018  τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου.      Tο απόγευμα της Παρ... διαβάστε περισσότερα..

OΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ  

OΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ      Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018  τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.         Τον Θείο λόγο  κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βίου  του Αγίου του 20ου αιώνος, του Αγίου  Νεκταρίου. Κατά πρώτον ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε καλός ποιμένας, κατά την έννοια που έδωσε ο Κύριός μας, θυσιάστηκε δηλαδή για τα λογικά πρόβατα που του ενεπιστεύθη ο Χριστός. Δεύτερον ο νεοφανής Άγιος ήταν απλανής διδάσκαλος της Εκκλησίας, διότι ποτέ δεν νόθευσε την αμώμητη Ορθόδοξη πίστη, αλλά απεναντίας ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας.         Γνήσιος διδάσκαλος της Εκκλησίας είναι εκείνος που παραμένει εδραίος και σταθερός στην Ευαγγελική διδασκα... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας,  για τα ονομαστήρια του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.     Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, και των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Μεθώνης κ. Κλήμεντα και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.        Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας.       Τέλος, ο Μητροπολιτής Μεσσηνίας  ευχαρίστησε τους Αρχιερείς... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας στην Ιερά Μητρόπολη μας   Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας, στην Ιερά Μητρόπολη μας την Κυριακή Θ’ Λουκά, 18η Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα, όπου φυλάσσονται  λείψανα του Αγίου  Αναστασίου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αναίμακτον Ιερουργίαν πλαισιούμενος υπό του Ιεροκήρυκος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Λιόλιου και των συνεφημερίων του. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς πιστούς που προσέτρεξαν για να λάβουν την χάριν και την ευλογία του Αγίου Αναστασίου, μίλησε εμπνεόμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα και ανέλυσε τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ   Μεθ̉ ιεροπρεπείας και εκκλησιαστικής τάξεως, ετελέσθη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις την ομώνυμη Ιερά Μονή, γνωστή και ως Μονή Καισαριανής (Αρχαίο). Ο επιχώριος ποιμενάρχης, Σεβ. Ποιμενάρχης μας.κ. Δανιήλ, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων μεταξύ των οποίων και ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου. Τον θείο λόγο εκήρυξε με ρητορική δεινότητα ομιλώντας επικαίρως περί του νοήματος και της σημασίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου o Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ. Προέτρεψε δε τους πιστούς, ακριβώς όπως η Θεοτόκος Μαρία προετοίμασε τον εαυτό της ώστε να δεχτεί μέσα της τον Υιό του Θεού και να Τον φέρει στον κόσμο ωσάν άνθρωπο, έτσι κι εμείς καλούμαστε να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας ώστε να κατοικήσει μέσα μας η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Είναι καθήκον κ... διαβάστε περισσότερα..

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ Την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 23ης Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Δανιήλ. Στην Ακολουθία του αγιασμού παρέστησαν ο γενικός διευθυντής της κεντρικής οικονομικής υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της δημοτικής αρχής  με επικεφαλή το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, των πολιτικών κομμάτων, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλήθος γονέων. To νέο σχολείο στεγάζεται στην Οδό Ελλήνων Αξιωματικών 8, σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Σύνοδο, κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών, του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, μετά τον αγιασμό εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, που προθύμως παραχώρησαν το ... διαβάστε περισσότερα..

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με την δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο. Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ενώ την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Αιτωλίας κ. Κοσμά, Χίου κ. Μάρκου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου και στην μαρτυρική τελευτή του. «Τα λείψανα του Αγίου αποτελούν κόσμημα για την πόλη των Πατρών και στήριγμα για τον λαό της», τόνισε χαρακτηριστικά.... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 11 από 11

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images