Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Αύγουστος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 11 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ      Πλήθος ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, προσήλθε το εσπέρας της 5ης του Μηνός Αυγούστου, στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνα, για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού και να δοξάσει τον μεταμορφωθέντα Κύριό μας Ιησού Χριστό.      Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβαστός ποιμενάρχης μας, κ.κ. Δανιήλ.       Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος και οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, πλαισίωναν τον Σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ. κ. Δανιήλ ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο μετά την ανάγνωση των Προφητειών.     Ο Σεβαστός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ μετά την απόλυση ευχήθηκε σε όλους, να μας αξιώσῃ ο Μεταμορφωθέντας Κύριος μας, δια την προστασ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ        Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας, το Θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα.    Αφ εσπέρας της εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ.κ. Δανιήλ.     Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος και οι συνεφημέριοι του στην ενορία.    Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ        Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.     Το εσπέρας της Δευτέρας 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή πλειάδας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.     Προ του τέλους του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, κήρυξε τον θείο λόγο. Ανέλυσε τις τρεις διαστάσεις της Μεταμορφώσεις του Κυρίου. Το ύψος της ασκητικής πορείας, το μήκος της εκτενούς προσευχής και το βάθος της θυσίας.      Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στους δρόμους της ενορίας.     Της λιτανευτικής πομπής της οποίας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, προΐστατο ο Πρωτοσύγκελος π. Αναστά... διαβάστε περισσότερα..

ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ      Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Αυγούστου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συγχοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διοδώρου, Βικάριου του Μητροπολίτου Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.       Ο Μητροπολίτης Κερκύρας  κ. Νεκτάριος προσφώνησε  και καλωσόρισε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνος τόσο τον  κ. Θεολόγο, όσο και τους λοιπούς Ιεράρχες, επισημαίνοντας την ανάγκη να προστρέξουμε ξανά στον Άγιο Σπυρίδωνα στην δύσκολη περίοδο την οποία ζούμε, που ε... διαβάστε περισσότερα..


ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ       Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει  του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και  συγχοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.       Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την ευγενική πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία καθιστούν τους Αγίους της Πίστεώς μας φίλους του Θεού, κατά την διδαχή του Αγίου Συμεώνος του νέου Θεολόγου. Το πρώτο σημείο είναι η πίστη, άλλως η εμπιστοσύνη των Αγίων στην πρόνοια του Επουρανίου Πατρός. Το δεύ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ        Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής  12 Αυγούστου 2018 λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ακόμη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, καθώς  και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.       Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Δανιήλ, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την Αποστολική περικοπή της ημέρας, την προς Κορινθίους Α’ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, σημείωσε ότι  ο γνήσιος πνευματικός πατέρας αποδεικνύεται από την προσφορά, τις στερήσεις, τους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει για τα πνευματικά του τέκνα.          Ο Απόστολος των Εθνών λέγει συγκεκριμένα : “ἡ γὰρ σφραγὶς τῆς ἐμῆς ἀπο­­στο­... διαβάστε περισσότερα..

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ        Στον τόπο καταγωγής του και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Μανωλάδας Ηλείας,προέστη ιερούργησε και ομίλησε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018,στα Εννιάμερα της Παναγίας μας,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ,συνοδευόμενος από τους ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τους δύο πρώην εκλεκτούς διακόνους του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου,με τη συμμετοχή των εφημερίων των όμορων ναών της περιοχής. ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ       Με την επιβαλλόμενη ιερή κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα διεξήχθη ο εορτασμός της κορυφαίας εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής.      Κατά το πρόγραμμα ετελέσθησαν οι προβλεπόμενες λατρευτικές Συνάξεις των πιστών. Την παραμονή της εορτής ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας .Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το εσπέρας μεθέορτος Εσπερινός ,Λιτάνευση της  ιεράς εικόνος της Θεομήτορος στις οδούς της Ενορίας και εν συνεχεία η Ακολουθία του Επιταφίου με τα εγκώμια και η ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.      Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.Δανιήλ,πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας .Στον Μεθέορτο  Εσπερινό πρόεστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς  μας ,στην Λιτάνευση... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ       Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναο αγίου Ανδρέου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ.Τιμοθέου,συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου ,του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή των ιεροκηρύκων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των δύο πρώην εκλεκτών διακόνων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και των ιερέων και των διακόνων του ιερού ναού.     Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,καθώς  επίσης και την διακονία του Λόγου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.    ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ & ΚΑΡΕΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ & ΚΑΡΕΑ       Την 29η του μηνός Αυγούστου,μνήμη του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πανηγύριζαν οι δύο Μονές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που είναι αφιερωμένες στον Τίμιο Πρόδρομο.      Προσκεκλημένος στην φετινή πανήγυρη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Δανιήλ ,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος ,ο οποίος χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα-Πεντελικού, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.       Αντίστοιχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.       Τις ιερές ακολουθίες λάμπρυναν με την παρουσία ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 11 από 11

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images