Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Οκτώβριος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 23 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στον Βύρωνα

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στον Βύρωνα     Στον κατάμεστο, κυρίως από νέους ανθρώπους, Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος όπου από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από την ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μυτιλήνη, μίλησε σήμερα το απόγευμα o π. Ανδρέας Κονάνος.      Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. ... διαβάστε περισσότερα..

Κοσμοσυρροή πιστών στον Βύρωνα για να προσκυνήσει τα Λείψανα των νεοφανών Αγίων της Λέσβου

Κοσμοσυρροή πιστών στον Βύρωνα για να προσκυνήσει τα Λείψανα των νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ο ιερός ναός της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, αποτελεί τις τελευταίες ημέρες πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι καθημερινά τον επισκέπτονται με σκοπό να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών, προσέρχονται ακόμη και από περιοχές εκτός Αττικής, καρτερώντας υπομονετικά να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα των Αγίων, τα οποία και έχουν συνδεθεί με μια σειρά θαυμάτων. Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου «εις ίασιν ψυχής και σώματος». Αύριο το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη τ... διαβάστε περισσότερα..

Κατανυκτική Αγρυπνία προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά στον Βύρωνα

Κατανυκτική Αγρυπνία προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά στον Βύρωνα   Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, το βράδυ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, ετελέσθη, Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά, υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας Αρχιμ. π. Μακαρίου Παναγοπούλου. Νωρίτερα τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμ. π. Καλλίνικου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας. Στον Ναό τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. No images availabe  ... διαβάστε περισσότερα..

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ν. Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ν. Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος      Το Μυστήριο του Iερού Ευχελαίου τελέστηκε σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, ενόψει της φιλοξενίας Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.     Το Ιερό Ευχέλαιο τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, μετά των εφημερίων του Ιερού Ναού.     Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών παρατείνεται η παραμονή των Ιερών Λειψάνων έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 18:30 το απόγευμα όπου θα γίνει η αναχώρηση τους.    Καθημερινά ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Ακούστε το κήρυγμα του Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου  "Η παράδοση του μυστηρίου του Ευχελαίου από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό" ... διαβάστε περισσότερα..

Το αδιαχώρητο στην φλογερή ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη 

Το αδιαχώρητο στην φλογερή ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη    Κατάμεστος ήταν ο ναός της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος στον Βύρωνα, από τους πιστούς που προσήλθαν για να  ακούσουν την φλογερή ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και να προσκυνήσουν τα θαυματουργά ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. «Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποιησης», σημείωσε στο λόγο του ο  Γέροντας Νεκτάριος. Σε μια εποχή χωρίς όραμα. Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας, η δική μας Ελλάδα  πεθαίνει κ ουδείς εξ ημων αντιδρά. Πρωταρχικός και μόνος σκοπός η απόλαυση ρηχών, άνευ ουσίας υλικών. Αν θέλουμε, επισημαίνει ο π. Νεκτάριος, να αναστηθεί η νεολαία, η πατρίδα και η εκκλησία μας, αν θέλουμε η ελπίδα να ζωντανέψει και πάλι στις ψυχές όλων μας, η λύση είναι μία! Οφείλουμε να κλάψουμε, να θρηνήσουμε, από βάθος καρδίας, κατά το φρόνημα των αγίων πατέρων. Οφείλουμε να κάνουμε στη ζωή μας ολοκληρωτική αλλαγή αν πραγματικά ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ      Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη μας, τίμησε τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της νέας της Επιβατινής, την Κυριακή Δ΄ Λουκά, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει  και τη Μνήμη των Αγίων Πατέρων της  Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής ενοριακός ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου υπάρχει εικόνισμα της Αγίας, το  οποίο οι πρόσφυγες μετέφεραν όταν εκείνοι βρήκαν καταφύγιο στον Βύρωνα.      Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιηλ,  χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθο Λιόλιο,  τους εκλεκτούς εφημερίους του ναού και τους διακόνους της Μητροπόλεως.     Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ      Εν εν μέσω χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών  αναχώρησαν το εσπέρας της 14ηςΟκτωβρίου, τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης για την Ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μυτιλήνη όπου και θησαυρίζονται.    Τα θαυματουργά ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων, τίθονταν προς προσκύνηση στον ενοριακό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, δίνοντας την ευκαιρία στους ευσεβείς Χριστιανούς του Λεκανοπεδίου να τα προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία τους.    Προ της αναχωρήσεως  τελέστηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού. Στην σύντομη προσλαλιά του ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, τόσο προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, όσο και προς τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Δανιηλ, δια τας όλας τας απαραιτήτους νομίμους ενεργείας δια την μεταφορά. Ευχήθηκε δ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ       Με την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας ξεκίνησαν οι λατρευτικές συνάξεις και λοιπές πλούσιες πνευματικές εκδηλώσεις με την ονομασία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Νέας Ελβετίας.       Τη  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, την οποία εκόμισαν από το Λουτράκι το εσπέρας της Δευτέρας 15ης  Οκτωβρίου, οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Δημήτριος Φουρλεμάδης και π. Νικόλαος Βασιλόπουλος, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως μας και το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.       Τελέσθηκε δέηση και η ιερά εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας τοποθετήθηκε στο μέσο του Ιερού Ναού όπου και θα παραμείνει μέχρι το πέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» για ασπασμό από τους πιστούς.      Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον ... διαβάστε περισσότερα..

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ       Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, υπό τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και την καθοδήγηση του προϊσταμένου του ναού π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου, οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί που είχαν κατακλύσει τον ναό του Αγίου Δημητρίου είχαν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή πνευματική ευκαιρία. Εις το τέλος του Ιερού Ευχελαίου,  λιτανεύτικε εντός του Ναού τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου,το οποίο φυλάσεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλη μας. Το Ιερό Λείψανο το οποίο εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, τοποθετήθηκε επί ευπρεπισμένου δισκαρίου και θα φιλοξενείται στον ιερό ναό μαζί με τη θαυματουργή εικόνα της Πανα... διαβάστε περισσότερα..

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Κατανυκτική Αγρυπνία στον Αγ. Δημήτριο Νέας Ελβετίας      Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, τελέσθηκε Αγρυπνία επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Γερασίμου, Αρτεμίου και Ματρώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου μας π. Μακαρίου Παναγοπούλου, Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας.        Στην σύντομη, αλλά μεστή μηνυμάτων ομιλία του ο π. Μακάριος, αναφέρθηκε  στην ασυναγώνιστη μεσιτεία και προπάντων τη γλυκύτατη παρηγορία που προσφέρει η Μητέρα του Θεού, η Παναγία μας.        Έψαλε βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη.       Ευχαριστώντας o προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, τον π. Μακάριο ανάφερε τα εξής: «Περατωθείσης με την χάρη του Θεού και της Παναγίας... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην Μύκονο για τον Άγιο Αρτέμιο      Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ατζαμόγλου, της Αντιδημάρχου κας Ειρήνης Γρυπάρη, του εκπροσώπου στρατού των εκπροσώπων του Λιμεναρχείου,της Αεροπορικής Βάσης, του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων πιστών.      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οφειλόμενη προς τους Αγίους τιμή, πρώτον διότι αποτελούν έμψυχα Ευαγγέλια, καθώς με τη ζωή τους κηρύττουν στους ανθρώπους το λόγο του Θεού, δεύτερον διότι εμπνέουν και καθοδηγούν τους πιστούς στην πνευματική ζωή, κατά τον Παύλειο λόγο «τοσούτον έχοντες περικείμεν... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΩΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΩΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ      Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί οι Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Αντιδημάρχων κας Ελένης Γρυπάρη και κ. Δημητρίου Γκέλου, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Χανιώτη, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Πέτρου Γιαννόγκωνα, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου, Αξιωματικών του Πεζικού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, παιδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους και πλήθους Μυ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΤΜΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΤΜΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ      Με επιτυχία συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία η Παράκληση του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, κατά την διάρκεια της οποία ετέθει προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου.      Ακολούθησε ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά, Πρηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου με θέμα «Ο Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου ο πολυχαρισματικός». Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Αντίπας εκ καρδίας ευχήθηκε στον άγοντα τα ονοματήρια του, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη, προιστάμενο του Ιερού Ναού, υγείαν σιδηράν και καλή δύναμη στο πνευματικό του έργο.    Ο ενοριακός Ναός... διαβάστε περισσότερα..

Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου στην Μύκονο

Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου στην Μύκονο Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσαν ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, επί τη σημερινή εορτή του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και τη συμπληρώσει δέκα ετών από της κοιμήσεώς του, με την παρουσία των τα πρώτα φερόντων στη Μύκονο και μεγάλου πλήθους Μυκονίων. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, όποιος αξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής για την θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρινών, σημείωσε ότι η εκδίωξη των δαιμονίων από τον άνθρωπο είναι ένα από τα τέσσερα Μεσσιανικά χαρακτηριστικά, της εξουσίας, δηλαδή, του Μεσσία και της ελεύσεως της Βασιλείας του Θεού στη γη, μαζί με την θεραπεία από τις ασθένειες, την άφεση των αμαρτιών και την Αναστάση ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»

ΑΡΧΙΜ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»        Με τη Χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας της Τρίτης 23η Οκτωβρίου  μετά το πέρας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία την Γιάτρισσα, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Γκύζη και Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως, της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε εύγλωττα στους πολυπληθείς πιστούς  που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό με κύριο θέμα «Η Υπεραγία Θεοτόκος, ως πρότυπο της χριστιανικής ζωής».      Ο ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ, όπου τελούντ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»

ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»         Μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου πραγματοποιούνται για  ένατη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις  με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματέας Ά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατέπληξε το ακροατήριο, αναπτύσσοντας  το θέμα «Η ελευθερία του Μάρτυρα». Επί 35’ ο π. Φιλόθεος καθήλωσε τους πάντες, μιλώντας από στήθους   και ομολογουμένως ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό ακροατή.      Τον ομιλητή καλωσόρισε και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες για την παρουσία του στην εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου  ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του Ιερού.      Νωρίτερα τελέστηκε  ο Εσπερινός και η &... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ          Με την δέουσα λαμπρότητα, το εσπέρας της Πέμπτης 25η Οκτωβρίου, ετελέσθη, εις τον γεμάτο πλήθος πιστών εορτάζοντα ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, πολυαρχιερατικός Εσπερινός.       Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.      Προ τα απόστιχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου που έχουμε γευτεί, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.    Τους ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ      Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο ιερό ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.     Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ . Δωρόθεος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.       Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, επικεντρώνοντας την ομιλία του στα χαρίσματα  του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στον  Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό.      Πρό της απολύσε... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ      Το εσπέρας της 26ης Οκτωβρίου, ετελέσθη στον εορτάζοντα ενοριακό ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, ο μεθεόρτιος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Γιάτρισσας, δια των κεντρικών οδών της ενορίας.      Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, και ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα. Οι Ιερές Εικόνες του μεγαλομάρτυρος και της Παναγίας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής και ευγενής λαός της ενορίας που προσήλθε με περισσή ευλάβεια να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον έφορό και προστάτη Άγιο της.      Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανεύσεως προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ»

ΑΡΧΙΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ»        Ομιλία με θέμα: «Παναγία, η Γυναίκα η ντυμένη τον Ήλιον», (Αποκ. 12,1) πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μαςς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα το εσπέρας του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου.      Ο ευαγγελιστής Ιωάννης, όπως σημείωσε ο π. Αναστάσιος, στην αποκάλυψη παρουσιάζει το μυστήριο του προσώπου της Θεοτόκου, με την εικόνα της Γυναίκας που έχει ντυθεί τον ήλιο, πατάει πάνω στην σελήνη ενώ επάνω στο κεφάλι της φέρει στεφάνι με δώδεκα αστέρια.     Πράγματι η Θεοτόκος φέρει μέσα στην μήτρα της τον ήλιον της δικαιοσύνης, φωτίζει τον νόμο της παλαιάς διαθήκης και αποκαλύπτει την διδασκαλία της ενανθρώπισης του θεού. Ως «Φως» στέλνει μέσω των δώδεκα Αποστόλων την ελπίδα για την επόμενη ημέρα, όπως ακριβώς αναφέρεται κ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ         Με αισθήματα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη μας, η φωτοφόρος Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας επί του Έθνους μας και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα ορόσημο για την ιστορία της Πατρίδος μας.      Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα.        Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάστησε εις τον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη και τους συνεφημερίους του στον ναό.          Μετά την ανά... διαβάστε περισσότερα..

Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής

«Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής» Την εσπέρας της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού, η έναρξη του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Ομιλητής της πρώτης διάλεξης με θέμα «Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής», ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμεναρχή μας. Η λειτουργία του Σεμιναρίου που ήδη κατά τα παρελθόντα έτη λειτούργησε αποδοτικώς και απέδωσε πλούσια καρποφορία, θα γίνεται μια φορά τον μήνα, ημέρα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου ορίσθηκαν από τον Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, o Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης και ο Εντιμώτατος κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος. Με το ιεραποστολικό αυτό πρόγραμμα, η Ιερά Μητρόπολη μας, αποβλέπει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των πιστών, σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, αλλά κα... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ   Το εσπέρας της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, μετέβει εις την Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), όπου και χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τη μνήμη των Προστατών της σχολής, Αγίων, ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, μαζί με τον Στρατιωτικό Ιερέα, Πατήρ Δημήτριο Τζιαχρή και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεώς π. Φιλόθεο, πλαισίωναν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και ευχήθηκε στους σπουδαστές να έχουν πλουσία την Χάρη του Θεού ώστε να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματα και επιτυχία σε κάθε αγαθό και ευλογημένο σκοπό της ζωής τους. Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία έφεραν στα χέρια τους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 23 από 23

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images