Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 96 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Η ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΑΤΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Η ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΑΤΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ  Χειροτονία Διακόνου ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος. Ο νέος Διάκονος ονομάζεται κ. Ματθαίος Δάτσικας και είναι έγγαμος. Ο νεοχειροτονηθείς που εντάχθηκε στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα διακονήσει στην ενορία της χειροτονίας του. Άξιος!   ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ         Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» του Δήμου Δάφνης-Υμηττού η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας για το νέο έτος.Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολάου και τους προισταμένους των δύο ενοριών του ομονύμου Δήμου πανοσιολογιωτάτους αρχιμανδρίτες κ. Μάξιμο Μητράρα και κ. Συμεών Συναδινό.   ... διαβάστε περισσότερα..

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου   Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Α Κοιμητήριο Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Το «παρών» έδωσαν πνευματικά του παιδιά, πνευματικοί αδελφοί, συνεργάτες και απλός κόσμος για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής. Στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κερκύρας κ. Νεκταρίου  ,Κορίνθου κ. Διονυσίου συμπροσευχομένων εντός του Αγίου Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε για το πρόσωπο του Αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, αναφερόμενος στην προσφορά του στην Εκκλησία, αλλά και στη μνήμη που έχει αφήσει, η οποία παραμένει... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής      Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Κατά το έθος, στην επίσημη αυτή ακολουθία προσήλθαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστός λαός, για να συνεορτάσουν στο φως της Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης του Θεού.      Έχει επικρατήσει κατά την ημέρα αυτήν, ο Αρχιερεύς, να ενδύεται σύμφωνα με την αρχαία τάξη της Εκκλησίας εκτός του Αγίου Βήματος, ενώ οι χοροί ψάλλουν τον ύμνο «Αναστάσεως ημέρα» σε μέλος αργό. Οι ιερείς εξερχόμενοι από το Άγιο Βήμα προσφέρουν τα ιερά άμφια στον Επίσκοπο, τον οποίο βοηθούν στην ένδυση οι Διάκονοι.     Κατά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ προεβίβασε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ,τον ιερολογιώτατο διάκονο του Μητροπολιτικού... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής          Με ευλάβεια και ιερή κατάνυξη διεξήχθη και φέτος η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής από το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης έως και την Κυριακή του Πάσχα στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε, κήρυξε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, τους Ιεροκήρυκες και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. Πλήθος ενοριτών συνέρρευσε στις ιερές ακολουθίες, για να βιώσει τα σωτηριώδη γεγονότα του θείου Πάθους και της Ζωηφόρου Αναστάσεως. Οι χοροί των ιεροψαλτών με το φωνητικό τάλαντο και την μουσική τους κατάρτιση, απέδωσαν άριστα τους εξαίσιους εκκλησιαστικούς ύμνους και βοήθησαν στην προσευχή και την πνευματική ανάταση των πιστών.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνος        Την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος , πανηγύριζε η Ανδρώα Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου (Ζωοδόχου Πηγής) Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Πρόκειται για μια πανήγυρη ιδιαιτέρως αγαπητή στους πιστούς της γύρω περιοχής και όχι μόνο, αφού προσέρχονται προσκυνητές από όλη την Αττική, για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας μας και να λάβουν την μητρική ευλογία της. Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, κηρύττοντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.        Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Δάγλας. Την αδελφότητα της Ιεράς Μονής συγκροτούν οι άγαμοι Πρεσβύτεροι και Διάκονοι, που υπηρετούν στην Ιερά Μητρόπολή μας. Με τη φροντίδα του Καθηγουμένου, του Εφημερίου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ζαχα... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα        Πλήθη πιστών χριστιανών προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού.        Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιουμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου και πλειάδα Ιερέων.       Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους πιστούς να μην φοβούνται τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής ακριβώς όπως ο Άγιος Γεώργιος, να έχουνε θάρρος στην καρδιά και τόλμη στο πνεύμα. Να χαίρονται τα απλά, τα καθημερινά πράγματα που ωστόσο συντελούν στη γαλήνη και στην ευτυχία. ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

Λαμπρά πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα        Μέσα στη χαρά της ευφρόσυνης περιόδου της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη μας.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ενοριακός Ναός του Αγίου Γεωργίου  Καρέα.      Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.       Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ , ο οποίος με την Χρυσοστόμεια ευγλωττία που τον χαρακτηρίζει αναφέρθηκε στον πνευματικό θάνατο που είναι ο χωρισμός του ανθρώπου από τον Θεό, εν συνεχεία στον σωματι... διαβάστε περισσότερα..

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

Η μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα   Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου Ιερό Ναό. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, το εσπέρας της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, τελέσθηκε προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Καλλινίκου Νικολάου ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους της ενορίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικών Αρχόντων, Εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών. Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτου κ. Δανιήλ ευχήθηκε τα δέοντα και ακολούθησε στον αύλειο χώρο του ναού Λαϊκό πανηγύρι, με χορούς τους οποίους ξεκίνησε ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα και ακο... διαβάστε περισσότερα..

Ο εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό

Ο εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό            Πλήθος πιστών από τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές προσήλθε το εσπέρας του Σαββάτου 5 Μαΐου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού επί τη μνήμη της  Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.     Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο, Αρχιμ. π. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, και πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.     Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επεσήμανε, την  άμεση σχέση αλλά και το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν κατά την περίοδο αυτήν του Πεντηκοσταρίου, οι εορτές της Μεσοπεντηκοστής, της Σαμαρείτιδος, του Τυφλού και του Παραλύτου τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το ύδ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ        Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως, πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο ενοριακός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας, Ενδόξου, Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Υμηττού.      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Παναγόπουλο, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.     Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον διάλογο που συνάπτεται μεταξύ του Χριστού και της Σαμαρείτιδα αναλύοντας ιδιαιτέρως  τα λόγια του Κυρίου «πέντε γὰρ ἄνδρας ἔσχες, καὶ ν... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Κλήρος και λαός, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, το απόγευμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 6ης Μαΐου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας, Ενδόξου, Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Υμηττού, λιτάνευσε την Ι. Εικόνα της προστάτιδος και εφόρου της ενορίας. Νωρίτερα μετά το πέρας του Μεθέορτου Εσπερινού και της Παρακλήσεως της Αγίας ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος. Κατά την απόλυση πολύχρωμα πυροτέχνηματα έλαμψαν στον ουρανό άνωθεν του ιερού ναού ωσάν να ήτο ημέρα! Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού ευχαρίστησε, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού, τους εθελοντές, αλλά επαίνεσε ιδιαίτερα τους πιστούς που αψηφώντας τις δ... διαβάστε περισσότερα..

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ   Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και απλότητα εορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών, τιμώντας τη μνήμη του ουρανίου προστάτου του, συμμετείχε αφ' εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών. Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως ο χοροστατών Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης, κήρυξ της οποίας ήταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν επίσης· ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο ευαγής Κλήρος της Εκκλησίας των Σερρών καθώς και Κληρικοί από την Α... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΟΣ       Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, τελέστηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Βύρωνα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών:1. Των προσφύγων Δημοτών2. Των απόρων, εγκαταλειμμένων, αστέγων, ανέστιων και αγνώστων νεκρών του Δήμου3. Των ευεργετών του Δήμου4. Των αγωνιστών και των θυσιασθέντων του Δήμου για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη5. Των ξένων που πέθαναν στον Δήμο μας μακριά από τις πατρίδες τους, από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Δανιήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.     Την ευθύνη για την οργάνωση και την τέλεσή του είχε η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Α.Ε. ΟΤΑ», με τη συνεργασία του Δήμου Βύρωνα και της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού.     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που ευρίσκεται το μνημείο των ανωτέρω κεκοιμημένων αδελφών μας. No images availa... διαβάστε περισσότερα..

ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ           Την Δευτέρα 14 Μαίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξεως του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως Ορθοδόξου Πίστεως στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Φωτεινής Υμηττού για την Ιεραποστολική περίοδο 2017-2018.      Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ο οποίος ανέπτυξε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία: «Η Ωδή  των  λελυτρωμένων». ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Ο Άγιος Φιλούμενος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος       Το εσπέρας της Τρίτης 15ης  Μαΐου, κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ, υποδέχθηκαν έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φιλουμένου καθώς και την Ιερά Εικόνα του Αγίου.     Τα φυλασσόμενα στην Μοναστική Αδελφότητα, των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρικόρφου Δωρίδος θησαυρίσματα, κόμισε ο Γέροντας και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Μετά την είσοδο του Ιερού Λειψάνου και της Ι. Εικόνος στον Ναό, τελέσθηκε δέηση και εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αποδόσει του Πάσχα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.     Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στην πασχάλια περίοδο που διανύουμε η οποία και τελειώνει αύριο και εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Αρχαίο Μοναστήρι της Καισαριανής          Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου, γνωστή ως Μονή Καισαριανής (Αρχαίο).       Πιστοί από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου συνέρευσαν στο Αρχαίο Μοναστήρι της Καισαριανής για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος. Στην σύντομη ομιλία του ο π. Ειρηναίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού και στο θαύματα που κατά το παρελθόν συνέβαινε την ώρα του Αγιασμού.      Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, κατά το παλαιόν έθος μετέβησαν όλοι στο Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την Μονή και ετέλεσαν σε ανάμνηση του επισυμβαίνοντος θαύματος, την ακολουθία του Αγιασμού. ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ         Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος ,χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολάου και τους εφημερίους του ιερού ναού.     Στον ιερό ναό παραμένουν προς προσκύνηση η ιερά εικόνα του αγίου Φιλομένου καθώς και τμήμα του ιερού λειψάνου του.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ       Την Δευτέρα 28 Μαίου 2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος,πανηγύριζε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Βύρωνος.     Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ.       Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο,προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου.Στον πανηγυρικό Εσπερινό τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Διαυλείας κ.Αλέξιος,ενώ το πρωί στην Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.Κωνστάντιος.      Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την στις οδούς της ενορίας προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Δια... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΣΤΟ KH ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΣΤΟ KH ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ        Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, το 28ο Ιερατικό Συνέδριο, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς. Ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και με θέμα: «Τις ειμι Κύριε; (Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή κατά τον Απ. Παύλο)».     Ο Ποιμενάρχης μας με λόγο Αγιογραφικό, μεστό θεολογικών νοημάτων αλλά και με γλυκύτητα, διανθίζων, προς θυμηδίαν, με αληθινά παραδείγματα την ομιλία του, έδωσε απαντήσεις στο Δαυϊτικό... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ            Με λαμπρότητα διεξήχθη και φέτος η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό. Κατά την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ  πλασιουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου κ.Καλλινίκου Νικολάου με την συμμετοχή κληρικών και από όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.         Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού,πολλοί ενορίτες αλλά και ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν από τις γύρω περιοχές για να λάβουν την χάρη και την ευλογία των πρωτοκορυφαίων αποστολών Πέτρου και Παύλου. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ       Την Παρασκευή  29 Ιουνίου 2018 εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ,πανηγύριζε ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Δήμου Δάφνης-Υμηττού της Ιεράς Μητροπόλεως μας.     Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Αναστάσιο Τασσόπουλο και τον ιεροκήρυκα της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολάου,με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών της ιεράς μητροπόλεώς μας.       Πολλοί ενορίτες και προσκυνητές από πολύ νωρίς το πρωι προσήλθαν για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.   ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ    Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στους αγίους πρωτοκορυφαίους αποστόλους Πέτρο και Παύλο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου ιεροκήρυκος της ιεράς μητροπόλεώς μας και ακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς εικόνος στις οδούς της Ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.      Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και εκτός αυτής, οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, πολλοί ενορίτες αλλά και ευλαβείς προσκυνητές από τις γύρω περιοχές.     Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Καραούλης, οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλα τα στελέχη της Ενορίας, εργάστηκαν φιλότιμα για τη διοργάνωση και επιτυχία της Ιερά... διαβάστε περισσότερα..

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Καρέα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη... και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτηρίου Τερζούδη, για τους πεσόντες Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998. Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Βέργο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα Βύρωνος, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και ο Δήμαρ... διαβάστε περισσότερα..

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ιερά μνήμη της ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τιμήθηκε κατά το διήμερο 25-26 Ιουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής μας. Επίκεντρο του εορτασμού, ήταν η ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο, κάτωθεν του κυρίως ναού, αφιερωμένο στην μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου. Αφ εσπέρας, παραμονή της εορτής, ετελέσθει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 26η Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο παρεκκλήσιο. Τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χριστόδουλος... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ      Πλήθος ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, προσήλθε το εσπέρας της 5ης του Μηνός Αυγούστου, στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνα, για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού και να δοξάσει τον μεταμορφωθέντα Κύριό μας Ιησού Χριστό.      Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβαστός ποιμενάρχης μας, κ.κ. Δανιήλ.       Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος και οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, πλαισίωναν τον Σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ. κ. Δανιήλ ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο μετά την ανάγνωση των Προφητειών.     Ο Σεβαστός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ μετά την απόλυση ευχήθηκε σε όλους, να μας αξιώσῃ ο Μεταμορφωθέντας Κύριος μας, δια την προστασ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ        Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας, το Θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα.    Αφ εσπέρας της εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ.κ. Δανιήλ.     Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος και οι συνεφημέριοι του στην ενορία.    Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ        Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.     Το εσπέρας της Δευτέρας 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή πλειάδας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.     Προ του τέλους του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, κήρυξε τον θείο λόγο. Ανέλυσε τις τρεις διαστάσεις της Μεταμορφώσεις του Κυρίου. Το ύψος της ασκητικής πορείας, το μήκος της εκτενούς προσευχής και το βάθος της θυσίας.      Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στους δρόμους της ενορίας.     Της λιτανευτικής πομπής της οποίας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, προΐστατο ο Πρωτοσύγκελος π. Αναστά... διαβάστε περισσότερα..

ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ      Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Αυγούστου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συγχοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διοδώρου, Βικάριου του Μητροπολίτου Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.       Ο Μητροπολίτης Κερκύρας  κ. Νεκτάριος προσφώνησε  και καλωσόρισε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνος τόσο τον  κ. Θεολόγο, όσο και τους λοιπούς Ιεράρχες, επισημαίνοντας την ανάγκη να προστρέξουμε ξανά στον Άγιο Σπυρίδωνα στην δύσκολη περίοδο την οποία ζούμε, που ε... διαβάστε περισσότερα..


ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ       Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει  του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και  συγχοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.       Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την ευγενική πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία καθιστούν τους Αγίους της Πίστεώς μας φίλους του Θεού, κατά την διδαχή του Αγίου Συμεώνος του νέου Θεολόγου. Το πρώτο σημείο είναι η πίστη, άλλως η εμπιστοσύνη των Αγίων στην πρόνοια του Επουρανίου Πατρός. Το δεύ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ        Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής  12 Αυγούστου 2018 λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ακόμη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, καθώς  και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.       Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Δανιήλ, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την Αποστολική περικοπή της ημέρας, την προς Κορινθίους Α’ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, σημείωσε ότι  ο γνήσιος πνευματικός πατέρας αποδεικνύεται από την προσφορά, τις στερήσεις, τους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει για τα πνευματικά του τέκνα.          Ο Απόστολος των Εθνών λέγει συγκεκριμένα : “ἡ γὰρ σφραγὶς τῆς ἐμῆς ἀπο­­στο­... διαβάστε περισσότερα..

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ        Στον τόπο καταγωγής του και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Μανωλάδας Ηλείας,προέστη ιερούργησε και ομίλησε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018,στα Εννιάμερα της Παναγίας μας,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ,συνοδευόμενος από τους ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τους δύο πρώην εκλεκτούς διακόνους του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου,με τη συμμετοχή των εφημερίων των όμορων ναών της περιοχής. ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ       Με την επιβαλλόμενη ιερή κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα διεξήχθη ο εορτασμός της κορυφαίας εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής.      Κατά το πρόγραμμα ετελέσθησαν οι προβλεπόμενες λατρευτικές Συνάξεις των πιστών. Την παραμονή της εορτής ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας .Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το εσπέρας μεθέορτος Εσπερινός ,Λιτάνευση της  ιεράς εικόνος της Θεομήτορος στις οδούς της Ενορίας και εν συνεχεία η Ακολουθία του Επιταφίου με τα εγκώμια και η ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.      Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.Δανιήλ,πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας .Στον Μεθέορτο  Εσπερινό πρόεστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς  μας ,στην Λιτάνευση... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ       Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναο αγίου Ανδρέου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ.Τιμοθέου,συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου ,του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή των ιεροκηρύκων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των δύο πρώην εκλεκτών διακόνων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και των ιερέων και των διακόνων του ιερού ναού.     Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,καθώς  επίσης και την διακονία του Λόγου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.    ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ & ΚΑΡΕΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ & ΚΑΡΕΑ       Την 29η του μηνός Αυγούστου,μνήμη του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πανηγύριζαν οι δύο Μονές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που είναι αφιερωμένες στον Τίμιο Πρόδρομο.      Προσκεκλημένος στην φετινή πανήγυρη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Δανιήλ ,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος ,ο οποίος χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα-Πεντελικού, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.       Αντίστοιχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.       Τις ιερές ακολουθίες λάμπρυναν με την παρουσία ... διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων   Στο Ιερό Παρεκκλήσιο  του Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγίας Αρχιπελάγους», της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικών και Νήσων (ΑΣΔΕΝ, ),   το εσπέρας της Παρασκευής  7 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε  στον  Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.      Μεταξύ των Στρατιωτικών ιερέων και οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος,  πλαισίωναν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκατοντάδες παρευρισκομένους ομιλώντας για το  θεολογικό νόημα της Θεομητορικής  εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.      Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία έφεραν στους ώμους τους οπλίτες  και περιστοίχιζε στρατιωτικό άγημα εντός του στρατοπέδ... διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης        H πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, η Γέννηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε με  ιδιαίτερη  μεγαλοπρέπεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο του  Γενεσίου της Θεοτόκου «Παντανάσσης» στο Στρατόπεδο Παπάγου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.).        Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξείχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση της Αποστολικής και Ευαγγελικής περικοπής.        Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσήλθαν με ευλάβεια  για να τιμήσουν  το Γενέθλιο της Υπεραγίας Δεσποίνης ηµών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας ο  Υποστράτηγος κ. Μηνάς Παπαδάκης,  Διευθυντής  του Ε΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, ο  Υποστράτηγος, κ. Λεωνίδας Κακαβάς, Διευθυντής του Β΄ Κλάδου του ΓΕΣ, το στρατιωτικό και π... διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμοί στα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφερείας για την έναρξη του Νέου Σχολικού έτους

Αγιασμοί στα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφερείας για την έναρξη του Νέου Σχολικού έτους Τελέσθηκαν οἱ Ἁγιασμοί στά Σχολεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως παρουσία τῶν Δημοτικῶν Ἀρχόντων, τῶν Συλλόγων τῶν Διδασκόντων καί τῶν Συλλόγων τῶν Γονέων καί Κηδεμόνων γιά τήν ἔναρξη τοῦ νέου Σχολικοῦ Ἔτους 2018-2019. Πρός τούς Μαθητές καί τίς Μαθήτριες τῶν Σχολείων ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ ἀπηύθυνε τά ἀκόλουθα Μηνύματα: Μήνυμα 2018 προς τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων Μήνυμα 2018 προς τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Άρχισαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, οι εργασίες του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Αρχαία Κόρινθο, με τη συμμετοχή 65 εκπροσώπων από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενικό θέμα του Συμποσίου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, είναι: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της ¨Παρακλητικής¨, του ¨Τριωδίου¨ και του ¨Πεντηκοσταρίου». Αμέσως μετά την υποδοχή των συνέδρων έλαβε χώρα η τελετή του Αγιασμού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, Προέδρου της Διοργανωτικής Επιτροπής και... διαβάστε περισσότερα..

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΖ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΖ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ Συνεχίσθηκαν χθες, 19 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του ΙΖ’  Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, και συγκεριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τη συμμετοχή 92 εκπροσώπων από 67 Ιερές Μητροπόλεις. Γενικό θέμα του Συμποσίου, το οποίο έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πασης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, είναι: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της Παρα­κλητικής, του Τριωδίου και του   Πεντηκοσταρίου» Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων – συνέδρων.      Ακολούθως στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού παρετέθη πλούσιο πρωινό σε όλους τους παρισταμένους. Αργότερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου συ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΖ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΖ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ        Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Οι εργασίες του Συμποσίου φιλοξενήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τη συμμετοχή 92 εκπροσώπων από 67 Ιερές Μητροπόλεις. Γενικό θέμα του Συμποσίου, το οποίο είχε θέσει υπό την αιγίδα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ήταν: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της Παρα­κλητικῆς, του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου»     Η πέμπτη και τελευταία συνεδρία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ελλογιμωτάτου κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.         Η πρώτη Εισήγηση είχε ως θέμα:  «Η θεολογία των δογματικών θεοτοκίων της Παρακλητικής»&n... διαβάστε περισσότερα..

10η Κληρικολαϊκή Συνέλευση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

10η Κληρικολαϊκή Συνέλευση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Τήν Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Καρέα πραγματοποιήθηκε ἡ 10η Κληρικολαϊκή Συνέλευση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ ἀνέφερε στούς Κληρικούς καί τούς πολυπληθεῖς συνεργάτες καί τά στελέχη τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως : α΄. «Δοξάζουμε τόν Τριαδικό Θεό πού μᾶς ἀξίωσε νά ἐπιτελέσουμε τήν διακονία μας καί νά δώσουμε μαρτυρία «περί τῆς ἐν ἡμῖν ἐλπίδος» (Α΄ Πέτρου γ΄ 15) «τοῖς ἐγγύς καί τοῖς μακράν» (Πρός Ἐφεσίους β΄ 17) β΄. Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας θά συνεχίσει τό ἱεροποστολικό της ἔργο (πνευματικό, λειτουργικό, ποιμαντικό, διδακτικό, φιλανθρωπικό) καί τήν πλούσια διακονία της πρός τούς πιστούς ὁδηγοῦσα τό πλήρωμά της πρός τήν αἰώνια δόξα τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ».    γ΄. Ἐπαινοῦμε τούς Κληρικούς, τούς ἄμεσους συνεργάτες τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στίς Ἐνορίες γιά τήν φιλότιμη καί φιλόπονη ἐργασία τους, γιά τήν προώθηση καί προαγωγή τῶν πνευματικῶν καί πο... διαβάστε περισσότερα..

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης από την Λέσβο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης από την Λέσβο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος Τα Ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μυτιλήνη, κόμισε το απόγευμα της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος ο π. Γρηγόριος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου. Η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε. Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωμβρίου 2018 τα ιερά σεβάσματα θα παρατίθενται σε προσκύνηση και θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα. ... διαβάστε περισσότερα..

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στον Βύρωνα

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στον Βύρωνα     Στον κατάμεστο, κυρίως από νέους ανθρώπους, Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος όπου από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από την ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μυτιλήνη, μίλησε σήμερα το απόγευμα o π. Ανδρέας Κονάνος.      Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. ... διαβάστε περισσότερα..

Κοσμοσυρροή πιστών στον Βύρωνα για να προσκυνήσει τα Λείψανα των νεοφανών Αγίων της Λέσβου

Κοσμοσυρροή πιστών στον Βύρωνα για να προσκυνήσει τα Λείψανα των νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ο ιερός ναός της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, αποτελεί τις τελευταίες ημέρες πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι καθημερινά τον επισκέπτονται με σκοπό να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών, προσέρχονται ακόμη και από περιοχές εκτός Αττικής, καρτερώντας υπομονετικά να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα των Αγίων, τα οποία και έχουν συνδεθεί με μια σειρά θαυμάτων. Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου «εις ίασιν ψυχής και σώματος». Αύριο το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη τ... διαβάστε περισσότερα..

Κατανυκτική Αγρυπνία προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά στον Βύρωνα

Κατανυκτική Αγρυπνία προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά στον Βύρωνα   Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, το βράδυ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, ετελέσθη, Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν του Αποστόλου Θωμά, υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας Αρχιμ. π. Μακαρίου Παναγοπούλου. Νωρίτερα τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμ. π. Καλλίνικου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας. Στον Ναό τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. No images availabe  ... διαβάστε περισσότερα..

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ν. Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ν. Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος      Το Μυστήριο του Iερού Ευχελαίου τελέστηκε σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Βύρωνος, ενόψει της φιλοξενίας Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.     Το Ιερό Ευχέλαιο τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, μετά των εφημερίων του Ιερού Ναού.     Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών παρατείνεται η παραμονή των Ιερών Λειψάνων έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 18:30 το απόγευμα όπου θα γίνει η αναχώρηση τους.    Καθημερινά ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Ακούστε το κήρυγμα του Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου  "Η παράδοση του μυστηρίου του Ευχελαίου από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό" ... διαβάστε περισσότερα..

Το αδιαχώρητο στην φλογερή ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη 

Το αδιαχώρητο στην φλογερή ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη    Κατάμεστος ήταν ο ναός της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος στον Βύρωνα, από τους πιστούς που προσήλθαν για να  ακούσουν την φλογερή ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και να προσκυνήσουν τα θαυματουργά ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. «Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποιησης», σημείωσε στο λόγο του ο  Γέροντας Νεκτάριος. Σε μια εποχή χωρίς όραμα. Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας, η δική μας Ελλάδα  πεθαίνει κ ουδείς εξ ημων αντιδρά. Πρωταρχικός και μόνος σκοπός η απόλαυση ρηχών, άνευ ουσίας υλικών. Αν θέλουμε, επισημαίνει ο π. Νεκτάριος, να αναστηθεί η νεολαία, η πατρίδα και η εκκλησία μας, αν θέλουμε η ελπίδα να ζωντανέψει και πάλι στις ψυχές όλων μας, η λύση είναι μία! Οφείλουμε να κλάψουμε, να θρηνήσουμε, από βάθος καρδίας, κατά το φρόνημα των αγίων πατέρων. Οφείλουμε να κάνουμε στη ζωή μας ολοκληρωτική αλλαγή αν πραγματικά ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ      Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη μας, τίμησε τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της νέας της Επιβατινής, την Κυριακή Δ΄ Λουκά, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει  και τη Μνήμη των Αγίων Πατέρων της  Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής ενοριακός ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου υπάρχει εικόνισμα της Αγίας, το  οποίο οι πρόσφυγες μετέφεραν όταν εκείνοι βρήκαν καταφύγιο στον Βύρωνα.      Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιηλ,  χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθο Λιόλιο,  τους εκλεκτούς εφημερίους του ναού και τους διακόνους της Μητροπόλεως.     Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ      Εν εν μέσω χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών  αναχώρησαν το εσπέρας της 14ηςΟκτωβρίου, τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης για την Ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μυτιλήνη όπου και θησαυρίζονται.    Τα θαυματουργά ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων, τίθονταν προς προσκύνηση στον ενοριακό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, δίνοντας την ευκαιρία στους ευσεβείς Χριστιανούς του Λεκανοπεδίου να τα προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία τους.    Προ της αναχωρήσεως  τελέστηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού. Στην σύντομη προσλαλιά του ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, τόσο προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, όσο και προς τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Δανιηλ, δια τας όλας τας απαραιτήτους νομίμους ενεργείας δια την μεταφορά. Ευχήθηκε δ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ       Με την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας ξεκίνησαν οι λατρευτικές συνάξεις και λοιπές πλούσιες πνευματικές εκδηλώσεις με την ονομασία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Νέας Ελβετίας.       Τη  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, την οποία εκόμισαν από το Λουτράκι το εσπέρας της Δευτέρας 15ης  Οκτωβρίου, οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Δημήτριος Φουρλεμάδης και π. Νικόλαος Βασιλόπουλος, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως μας και το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.       Τελέσθηκε δέηση και η ιερά εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας τοποθετήθηκε στο μέσο του Ιερού Ναού όπου και θα παραμείνει μέχρι το πέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» για ασπασμό από τους πιστούς.      Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον ... διαβάστε περισσότερα..

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ       Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, υπό τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και την καθοδήγηση του προϊσταμένου του ναού π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου, οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί που είχαν κατακλύσει τον ναό του Αγίου Δημητρίου είχαν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή πνευματική ευκαιρία. Εις το τέλος του Ιερού Ευχελαίου,  λιτανεύτικε εντός του Ναού τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου,το οποίο φυλάσεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλη μας. Το Ιερό Λείψανο το οποίο εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, τοποθετήθηκε επί ευπρεπισμένου δισκαρίου και θα φιλοξενείται στον ιερό ναό μαζί με τη θαυματουργή εικόνα της Πανα... διαβάστε περισσότερα..

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Κατανυκτική Αγρυπνία στον Αγ. Δημήτριο Νέας Ελβετίας      Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, τελέσθηκε Αγρυπνία επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Γερασίμου, Αρτεμίου και Ματρώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου μας π. Μακαρίου Παναγοπούλου, Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας.        Στην σύντομη, αλλά μεστή μηνυμάτων ομιλία του ο π. Μακάριος, αναφέρθηκε  στην ασυναγώνιστη μεσιτεία και προπάντων τη γλυκύτατη παρηγορία που προσφέρει η Μητέρα του Θεού, η Παναγία μας.        Έψαλε βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη.       Ευχαριστώντας o προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, τον π. Μακάριο ανάφερε τα εξής: «Περατωθείσης με την χάρη του Θεού και της Παναγίας... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην Μύκονο για τον Άγιο Αρτέμιο      Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ατζαμόγλου, της Αντιδημάρχου κας Ειρήνης Γρυπάρη, του εκπροσώπου στρατού των εκπροσώπων του Λιμεναρχείου,της Αεροπορικής Βάσης, του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων πιστών.      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οφειλόμενη προς τους Αγίους τιμή, πρώτον διότι αποτελούν έμψυχα Ευαγγέλια, καθώς με τη ζωή τους κηρύττουν στους ανθρώπους το λόγο του Θεού, δεύτερον διότι εμπνέουν και καθοδηγούν τους πιστούς στην πνευματική ζωή, κατά τον Παύλειο λόγο «τοσούτον έχοντες περικείμεν... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΩΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΩΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ      Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί οι Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Αντιδημάρχων κας Ελένης Γρυπάρη και κ. Δημητρίου Γκέλου, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Χανιώτη, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Πέτρου Γιαννόγκωνα, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου, Αξιωματικών του Πεζικού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, παιδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους και πλήθους Μυ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΤΜΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΤΜΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ      Με επιτυχία συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία η Παράκληση του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, κατά την διάρκεια της οποία ετέθει προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου.      Ακολούθησε ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά, Πρηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου με θέμα «Ο Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου ο πολυχαρισματικός». Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Αντίπας εκ καρδίας ευχήθηκε στον άγοντα τα ονοματήρια του, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη, προιστάμενο του Ιερού Ναού, υγείαν σιδηράν και καλή δύναμη στο πνευματικό του έργο.    Ο ενοριακός Ναός... διαβάστε περισσότερα..

Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου στην Μύκονο

Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου στην Μύκονο Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσαν ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, επί τη σημερινή εορτή του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και τη συμπληρώσει δέκα ετών από της κοιμήσεώς του, με την παρουσία των τα πρώτα φερόντων στη Μύκονο και μεγάλου πλήθους Μυκονίων. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, όποιος αξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής για την θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρινών, σημείωσε ότι η εκδίωξη των δαιμονίων από τον άνθρωπο είναι ένα από τα τέσσερα Μεσσιανικά χαρακτηριστικά, της εξουσίας, δηλαδή, του Μεσσία και της ελεύσεως της Βασιλείας του Θεού στη γη, μαζί με την θεραπεία από τις ασθένειες, την άφεση των αμαρτιών και την Αναστάση ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»

ΑΡΧΙΜ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»        Με τη Χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».    Το εσπέρας της Τρίτης 23η Οκτωβρίου  μετά το πέρας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία την Γιάτρισσα, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Γκύζη και Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως, της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε εύγλωττα στους πολυπληθείς πιστούς  που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό με κύριο θέμα «Η Υπεραγία Θεοτόκος, ως πρότυπο της χριστιανικής ζωής».      Ο ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ, όπου τελούντ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»

ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» – «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»         Μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου πραγματοποιούνται για  ένατη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις  με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματέας Ά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατέπληξε το ακροατήριο, αναπτύσσοντας  το θέμα «Η ελευθερία του Μάρτυρα». Επί 35’ ο π. Φιλόθεος καθήλωσε τους πάντες, μιλώντας από στήθους   και ομολογουμένως ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό ακροατή.      Τον ομιλητή καλωσόρισε και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες για την παρουσία του στην εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου  ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του Ιερού.      Νωρίτερα τελέστηκε  ο Εσπερινός και η &... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ          Με την δέουσα λαμπρότητα, το εσπέρας της Πέμπτης 25η Οκτωβρίου, ετελέσθη, εις τον γεμάτο πλήθος πιστών εορτάζοντα ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, πολυαρχιερατικός Εσπερινός.       Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.      Προ τα απόστιχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου που έχουμε γευτεί, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.    Τους ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ      Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο ιερό ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.     Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ . Δωρόθεος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.       Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, επικεντρώνοντας την ομιλία του στα χαρίσματα  του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στον  Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό.      Πρό της απολύσε... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ      Το εσπέρας της 26ης Οκτωβρίου, ετελέσθη στον εορτάζοντα ενοριακό ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, ο μεθεόρτιος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Γιάτρισσας, δια των κεντρικών οδών της ενορίας.      Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, και ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα. Οι Ιερές Εικόνες του μεγαλομάρτυρος και της Παναγίας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής και ευγενής λαός της ενορίας που προσήλθε με περισσή ευλάβεια να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον έφορό και προστάτη Άγιο της.      Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανεύσεως προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ»

ΑΡΧΙΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ»        Ομιλία με θέμα: «Παναγία, η Γυναίκα η ντυμένη τον Ήλιον», (Αποκ. 12,1) πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μαςς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα το εσπέρας του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου.      Ο ευαγγελιστής Ιωάννης, όπως σημείωσε ο π. Αναστάσιος, στην αποκάλυψη παρουσιάζει το μυστήριο του προσώπου της Θεοτόκου, με την εικόνα της Γυναίκας που έχει ντυθεί τον ήλιο, πατάει πάνω στην σελήνη ενώ επάνω στο κεφάλι της φέρει στεφάνι με δώδεκα αστέρια.     Πράγματι η Θεοτόκος φέρει μέσα στην μήτρα της τον ήλιον της δικαιοσύνης, φωτίζει τον νόμο της παλαιάς διαθήκης και αποκαλύπτει την διδασκαλία της ενανθρώπισης του θεού. Ως «Φως» στέλνει μέσω των δώδεκα Αποστόλων την ελπίδα για την επόμενη ημέρα, όπως ακριβώς αναφέρεται κ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ         Με αισθήματα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη μας, η φωτοφόρος Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας επί του Έθνους μας και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα ορόσημο για την ιστορία της Πατρίδος μας.      Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα.        Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάστησε εις τον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη και τους συνεφημερίους του στον ναό.          Μετά την ανά... διαβάστε περισσότερα..

Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής

«Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής» Την εσπέρας της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού, η έναρξη του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Ομιλητής της πρώτης διάλεξης με θέμα «Ρήματα Ζωής. Η μελέτη και γνώση της Αγίας Γραφής», ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμεναρχή μας. Η λειτουργία του Σεμιναρίου που ήδη κατά τα παρελθόντα έτη λειτούργησε αποδοτικώς και απέδωσε πλούσια καρποφορία, θα γίνεται μια φορά τον μήνα, ημέρα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου ορίσθηκαν από τον Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, o Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης και ο Εντιμώτατος κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος. Με το ιεραποστολικό αυτό πρόγραμμα, η Ιερά Μητρόπολη μας, αποβλέπει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των πιστών, σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, αλλά κα... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ   Το εσπέρας της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, μετέβει εις την Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), όπου και χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τη μνήμη των Προστατών της σχολής, Αγίων, ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, μαζί με τον Στρατιωτικό Ιερέα, Πατήρ Δημήτριο Τζιαχρή και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεώς π. Φιλόθεο, πλαισίωναν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και ευχήθηκε στους σπουδαστές να έχουν πλουσία την Χάρη του Θεού ώστε να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματα και επιτυχία σε κάθε αγαθό και ευλογημένο σκοπό της ζωής τους. Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία έφεραν στα χέρια τους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών... διαβάστε περισσότερα..

ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ         Εν μέσω χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, κλήρος και λαός, με προεστώτα τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε στα προπύλαια του ιερού ναού, του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.       Κατά την υποδοχή της τιμίας Κάρας του προστάτου των καρκινοπαθών Αγίου Παρθενίου, ανεπέμφθη ευχαριστήριος δέηση και τοποθετήθηκε στο μέσο του ιερού ναού για ασπασμό από τους πιστούς.     Η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μακρυμάλλης, Ψαχνών, Ευβοίας, το εσπέρας της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, θα παραμείνει στον ναό έως την Τρίτη 6 Νοεμβρίου προς πνευματική οικοδομή των πιστών. ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ        Ιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, επί τη μνήμη της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.      Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως, του Προϊσταμένου του ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Λιόλιου, των Εφημερίων του ναού και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.       Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό κέρδος που αποκομίζουμε από τις θλίψης όταν τις διαχειριστούμε με πίστη, με ξάγρυπνο λογισμό, με προσευχή και κύριος με καρτερικότητα και υπομονή.    ... διαβάστε περισσότερα..

Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Τα λείψανα των Αγίων ειναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου

Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Τα λείψανα των Αγίων ειναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου      Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, ετελέσθη  ο  αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου.      Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, η Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα,  ο ιερός κλήρος με προεστώτα τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής μας, οι ευσεβείς Άρχοντες και ο φιλάγιος λαός.      Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό, ο π. Κ... διαβάστε περισσότερα..

TΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΝΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

TΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΝΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ        Στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα,  Ιερούργησε την Κυριακή Ε’ Λουκά ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ.       Στην κήρυγμα του ο Σεβαμιώτατος, εξ’αφορμής της ακουσθήσας Ευαγγελικής περικοπής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, επεσήμανε τα όσα υπάρχουν και συμβαίνουν, μετά την έξοδό μας εκ του βίου αυτού, καθώς το γεγονός του θανάτου είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σε όλους.        Συγκεκριμένα ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ, υπογράμμισε ότι μετά τον θάνατο δεν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση των ανθρώπων, αυτή, η οποία υπήρχε προ του θανάτου τους εδώ στη Γη. Διαμορφώνεται αλλιώς η κατάσταση τον ψυχών μετά τον θάνατο και ο πλούσιος δεν συνεχίζει να είναι πλούσιος και να ευτυχεί, ούτε ο φτωχός και ασθενής να είναι ασθενείς και να ταλαιπ... διαβάστε περισσότερα..

Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας      Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας για τον Άγιο Νεκτάριο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και του εορτάζοντος επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.         Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018  τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου.      Tο απόγευμα της Παρ... διαβάστε περισσότερα..

OΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ  

OΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ      Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018  τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.         Τον Θείο λόγο  κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βίου  του Αγίου του 20ου αιώνος, του Αγίου  Νεκταρίου. Κατά πρώτον ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε καλός ποιμένας, κατά την έννοια που έδωσε ο Κύριός μας, θυσιάστηκε δηλαδή για τα λογικά πρόβατα που του ενεπιστεύθη ο Χριστός. Δεύτερον ο νεοφανής Άγιος ήταν απλανής διδάσκαλος της Εκκλησίας, διότι ποτέ δεν νόθευσε την αμώμητη Ορθόδοξη πίστη, αλλά απεναντίας ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας.         Γνήσιος διδάσκαλος της Εκκλησίας είναι εκείνος που παραμένει εδραίος και σταθερός στην Ευαγγελική διδασκα... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας,  για τα ονομαστήρια του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.     Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ, και των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Μεθώνης κ. Κλήμεντα και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.        Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας.       Τέλος, ο Μητροπολιτής Μεσσηνίας  ευχαρίστησε τους Αρχιερείς... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας στην Ιερά Μητρόπολη μας   Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας, στην Ιερά Μητρόπολη μας την Κυριακή Θ’ Λουκά, 18η Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα, όπου φυλάσσονται  λείψανα του Αγίου  Αναστασίου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αναίμακτον Ιερουργίαν πλαισιούμενος υπό του Ιεροκήρυκος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Λιόλιου και των συνεφημερίων του. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς πιστούς που προσέτρεξαν για να λάβουν την χάριν και την ευλογία του Αγίου Αναστασίου, μίλησε εμπνεόμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα και ανέλυσε τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ   Μεθ̉ ιεροπρεπείας και εκκλησιαστικής τάξεως, ετελέσθη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις την ομώνυμη Ιερά Μονή, γνωστή και ως Μονή Καισαριανής (Αρχαίο). Ο επιχώριος ποιμενάρχης, Σεβ. Ποιμενάρχης μας.κ. Δανιήλ, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων μεταξύ των οποίων και ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου. Τον θείο λόγο εκήρυξε με ρητορική δεινότητα ομιλώντας επικαίρως περί του νοήματος και της σημασίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου o Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ. Προέτρεψε δε τους πιστούς, ακριβώς όπως η Θεοτόκος Μαρία προετοίμασε τον εαυτό της ώστε να δεχτεί μέσα της τον Υιό του Θεού και να Τον φέρει στον κόσμο ωσάν άνθρωπο, έτσι κι εμείς καλούμαστε να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας ώστε να κατοικήσει μέσα μας η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Είναι καθήκον κ... διαβάστε περισσότερα..

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ Την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 23ης Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Δανιήλ. Στην Ακολουθία του αγιασμού παρέστησαν ο γενικός διευθυντής της κεντρικής οικονομικής υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της δημοτικής αρχής  με επικεφαλή το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, των πολιτικών κομμάτων, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλήθος γονέων. To νέο σχολείο στεγάζεται στην Οδό Ελλήνων Αξιωματικών 8, σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Σύνοδο, κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών, του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, μετά τον αγιασμό εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, που προθύμως παραχώρησαν το ... διαβάστε περισσότερα..

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με την δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο. Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ενώ την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Αιτωλίας κ. Κοσμά, Χίου κ. Μάρκου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου και στην μαρτυρική τελευτή του. «Τα λείψανα του Αγίου αποτελούν κόσμημα για την πόλη των Πατρών και στήριγμα για τον λαό της», τόνισε χαρακτηριστικά.... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφειμ, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος. Πολιούχου Πειραιώς. Προ της τελέσεως του πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του νέου ανακαινισμένου Ιερού Ναού, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, «αποτελεί ένα κόσμημα της πόλεώς μας». Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος εν συντομία στην Ιστορία του Ιερού Ναού και κάνοντας λόγο για την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους δωρητές και ευεργέτες του για την πλήρη ανακαίνησή του. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον βίο και... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλήθος φιλέορτον προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, εις τον εορτάζοντα, περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Καισαριανή, για να τιμήσει τη μνήμη και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, προσκυνώντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται εις τον Μητροπολιτικό Ναό, ως πολύτιμος θησαυρός. Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλάγιο Λαό για την παρουσία του και παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο να κηρύξει τον θείο λόγο και να απ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα που εί... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την ειρήνη και συνεπώς την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας, σε μια κοινωνία που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και ολοένα και περισσότερο παρεκκλίνει της πορείας της.  Η ειρήνη και η ευημερία, επεσήμανε κατά τη διάρκεια του Μεθέορτου Εσπερινού από τον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καισαριανή ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας, είναι απότοκος του κανόνα της πίστεως. Εκείνου του κανόνα που απαραχάρακτα οι Πατέρες της Εκκλησίας μας τηρούσαν.  Ακολουθώντας τα βήματα των Αγίων Πατέρων ημών καθώς και του Αγίου Νικολάου, καθιστάμεθα πραγματικά ελεύθεροι! Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου δια των κεντρικών οδών της ενορίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος. No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ ΑΝΝΗΣ

Ζωὴν τὴν κυήσασαν, ἐκυοφόρησας, ἁγνὴν Θεομήτορα, θεόφρον Ἄννα, διὸ πρὸς λῆξιν οὐράνιον, ἔνθα εὐφραινομένων, κατοικία ἐν δόξῃ, χαίρουσα νῦν μετέστης, τοῖς τιμῶσί σε πόθῳ, πταισμάτων αἰτουμένη, ἱλασμὸν ἀειμακάριστε. Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Προμήτορος Άννης. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Σιδέρη των εφημερίων του Ναού π. Γερασίμου Μπιλιλή, π. Γεωργίου Σχονά και των Ιεροδιακόνων π. Φιλοθέου  και π. Πλάτωνος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ ο οποίος  ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της εορτής, κάνοντας αναφορά στην σπουδαιότητα τη... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ   Το εσπέρας της Κυριακής 16ης Δεκεμβρίου, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του εορτάζοντος Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Μετά την ανάγνωση των προφητειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Ενδόξου Προφήτ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ Μεγάλα τὰ τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως, οἱ ἅγιοι τρεῖς παῖδες ἠγάλλοντο· καὶ ὁ Προφήτης Δανιήλ, λεόντωv ποιμήv, ὡς προβάτων ἐδείκνυτο. Ταῖς αὐτῶν ἰκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θεία λειτουργία, προίστατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωρόθεου, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ . Τιμοθέου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του εορτά... διαβάστε περισσότερα..

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. κ. Δανιήλ, που σήμερα άγει τα ονομαστήρια, εν όψει της εορτής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, έσπευσε πλήθος πιστών προκειμένου να ευχηθεί τα δέοντα. Η Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κατακλύστηκε από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας πιστοί προσήλθαν τόσο για να τύχουν της ευλογίας του όσο και για να προσφέρουν απλώχερα και με πολύ αγάπη στον κ. Δανιήλ τις εγκάρδιες ευχές τους, ένα χαμόγελο, λίγα άνθη. Αντιπροσωπίες όλων των ενοριών απέδωσαν στον προαναφερθέντα εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους, ύμνους και ψαλμωδίες εν όψει των Άγιων ημερών που πλησιάζουν. Ακολουθώντας τις χορωδίες των ενοριών, έσπευσαν και οι πιστοί να ψάλουν τους εν λόγω ύμνους. Αποκορύφωμα ήταν η επίδοση ενός ιστορικού κειμηλίου, από τον κ. Γεώργιο Θρεψιάδη,(Γραμματεύς της βασίλισσας Φρειδερίκης) που προσήλθε και προσέφερε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο, πολύτιμο στυλογράφο, το οποίο κατείχε ... διαβάστε περισσότερα..

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, διένειμε σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, περί τα 345 και πλέον Δέματα Αγάπης με τρόφιμα ( κρέας χοιρινό, γαλοπούλες, κοτόπουλα, μακαρόνια, ρύζι, γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη και λάδι) σε εμπερίστατους αδελφούς μας, πτωχούς, νεόπτωχους, παιδιά και ανέργους, οι οποίοι τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Ο Ιερός Ναός εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον πνευματικό τους Πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την χορηγία δεμάτων τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στα μέλη του Ενοριακού Ταμείου Φιλανθρωπίας, στα μέλη του Ενοριακού Συνδέσμου Αγάπης «Παναγία η Παρηγορήτρια» σε όλες τις κυρίες που διακονούν στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού ετοιμάζοντας καθημερινα 135 μερίδες φαγητού και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς που βοη... διαβάστε περισσότερα..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Συναυλία στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος από το Μουσικό Εργαστήρι της Ενορίας Με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι της ζωντανής και πολύ δραστήριας ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος το εσπέρα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου. Η Συναυλία περιελάμβανε Κάλαντα και μουσικά ακούσματα από όλες τις γωνιές της Πατρίδος μας με την συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και τελούσε υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Σπατιώτη. Η έναρξη της πολύ όμορφης εκδήλωσης πού πλαισιώθηκε από πολλούς πιστούς εντός του Ιερού Ναού έγινε από τον Προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη πού παρουσίασε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο σκοπό της Εκδήλωσης, το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και την παρουσία και δράση του Μουσικού Εργαστηρίου ευχαριστώντας στο τέλος όλους τους συντελεστές. Χαρακτηρ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Το εσπέρας της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Μουσική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «..ἔπ αὐτω ἔθνη ἐλπιουσι. Βιβλικές ἀφηγήσεις γιά τή Γέννηση τοῦ Μεσσία». Η Βυζαντινή Χορωδία Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Χοράρχου της Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Παπαχρήστου έψαλε επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους με σχετικό περιεχόμενο. Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ο οποίος κατά το πέρας της εκδηλώσεως συνεχάρη τους συντελεστές και απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές. ... διαβάστε περισσότερα..

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ Την παραμονή των Χριστουγέννων το πρωΐ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως χορωδίες από την Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, οι οποίες έψαλαν κατά το έθος τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. (Στις φωτογραφίες, η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη της Ενορίας κ. Χρήστο Σπατιώτη). ... διαβάστε περισσότερα..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής

Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής Κατά την παραμονή των Χριστουγέννων, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, τον οποίο επλαισίωσαν οι Πρεσβύτεροι και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Πιστοί εκ του πληρώματος της Μητροπολιτικής μας περιφερείας προσήλθαν με ευλάβεια να συμπροσευχηθούν για το σωτηριώδες γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου. Τον εορταστικό λόγο εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Χρύσανθος Λιόλιος, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος. Πανηγυρική Ομιλία επί της Εορτής των Χριστουγέννων Your browser does not support the audio element. ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής   Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Αναστάσιο Τασσόπουλο,τους Ιεροκήρυκες της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιωτάτους αρχιμανδρίτες κ.Καλλίνικο Νικολάου και κ.Μακάριο Παναγόπουλο καθώς επίσης  και από τους ιερείς του μητροπολιτικού ιερού ναού και τους δυο διακόνους. Πιστοί εκ του πληρώματος της Μητροπολιτικής μας περιφερείας προσήλθαν με ευλάβεια να συμπροσευχηθούν για το σωτηριώδες γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου.  Ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου ανέγνωσε το καθιερωμένο εορταστικό Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018 ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ         Στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της θείας λειτουργίας και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικο Νικολάου, τον προιστάμενο του ιερού ναού πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Νικόδημο Δάγλα μαζί τους εφημερίους του ιερού ναού και τους δύο διακόνους. Κήρυγμα του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας Your browser does not support the audio element. διαβάστε περισσότερα..

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Κοιμητηρίου Βύρωνος

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Κοιμητηρίου Βύρωνος Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 πανηγύριζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Κοιμητηρίου Βύρωνος. Κατά την παραμονή στον Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ,πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολαόυ και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.. Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,ευλόγησε την καθιερώμενη βασιλόπιττα. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ Την 1η Ιανουαρίου 2019,στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος ,πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε η πρώτη του έτους. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο προιστάμενος του ιερού ναού πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ.Χριστόδουλος Κοτσίφης με τη συμμετόχη των συνεφημερίων του,ο οποίος ανέγνωσε και το καθιερωμένο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία επί τη εισόδω στο Νέον  Έτος και ακολούθως η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας. ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 96 από 96

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images